Balyoz operasyonu 25 bin askerle sürüyor

Balyoz operasyonu 25 bin askerle sürüyor

ŞIRNAK kırsalı ile Irak sınırında, PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla yürüttüğü büyük operasyon sürüyor.

Şırnak’ın Bestler- Dereler Mevkii'nin yanı sıra, Cudi ve Gabar Dağları'nda operasyon yapan birlikler, Kuzey Irak sınırında da yeni mevziler oluşturarak, sınırı ablukaya aldı. Operasyon kapsamında 3 aydır bölgeye yapılan asker ve araç sevkiyatı devam ederken, şimdiye kadar 50 bin askerin konuşlandırıldığı ileri sürüldü. 

Kuzey Irak Zaho yakınlarındaki PKK'lı terörist yuvaları Haftanin, Sihant, Kaniması, Sindi, Begova yerleşim yerlerinin karşısında yer alan Türkiye tarafındaki Avaguze, Kastepe, Çalışkan, Taşdelen, Hilal, Andaç bölgerinde teröristlerin geçişini engellemek için yeni mevziler kazılarak, asker yerleştirildi.

Ağır ve modern silahlarla donatılan Mehmetçik, sınırda nöbet beklerken, sınır kesiminde yer alan yüzlerce köy korucusu ile özel harekat timlerinin de katıldığı operasyonlarda zaman zaman teröristlerle sıcak temas sağlanıyor. PKK’lıların yuvalandığı alanlar havadan kobra helikopterlerle bombalanıyor. 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ahmet Yavuz tarafından bizzat yönetilen operasyonlarda, PKK’ya ait çok sayıda sığınağın ortaya çıkarılıp imha edildiği, geçiş güzergahlarının tamamen tutulduğu kaydedildi.

BALIKESİR'DE DE PKK OPEROSYONU

Balıkesir'de, yasa dışı terör örgütü lehine faaliyet yürüttükleri iddia edilen ve Balıkesir Üniversitesi'nde (BAÜ) öğrenim gördüğü belirlenen 14 bayan öğrenci gözaltına alındı. Adli makamlara sevk edilen şahıslardan mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın Kongra Gel isimli silahlı kanadı PAJK'ye bayan eleman kazandırmak amacıyla üniversitede faaliyette bulundukları iddiasıyla polisin bir süreden beri izlemeye aldığı öğrenci grubuna yönelik operasyon düzenlendi. Çoğu öğretmenlik bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Balıkesir Üniversitesi'ne mensup bayan öğrenciler, geçen hafta sonu il merkezinde toplanodıkları bir evde gerçekleştirilen operasyon ile yakalandılar.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan toplam 14 bayan öğrenci, TEM'de 2 gün süren sorgulamalarının ardından dün adli makamlara teslim edildi. Gece geç saatlere kadar süren soruşturmanın neticesinde öğrencilerden 8'i savcılıkça serbest bırakılırken, 6'sı ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh Ceza Hakiminin dosyalarını inceleyip ifadelerini aldığı şüphelilerden M.E. (Mukaddes Erden), Z.K. (Zeynep Karayel) ve G.S. (Gülten Solmaz) isimli 3 öğrenci tutuklanarak Balıkesir Cezaevi'ne gönderildi. Diğer 3 öğrenci ise utuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Üniversitede terör faaliyeti yürüttükler iddiasıyla yakalanan ve bazıları tutuklanan öğrencilerin savunmasını yapmak üzere Balıkesir'e gelen stanbul Barosu'na kayıtlı avukatları, öğrencilerin doğum günü partisi için bir evde toplandıklarını ileri sürerek, tutuklama kararına bugün itiraz edeceğini söyledi.

Terörle Mücadele Şubesi'nin gerçekleştrdiği operasyonla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nün konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

 

DHA - İHA




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.