Balık çiftlikleri kazandı

Balık çiftlikleri kazandı

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan balık çiftliklerinin taşınması/kapatılmasına ilişkin tebliğin, Milas Ticaret Odası tarafından Yürütmeyi Durdurma İstemiyle Danıştay’da açılan dava, balık çiftliklerinin lehine sonuçlandı.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından yayımlanan balık çiftliklerinin taşınması/kapatılmasına ilişkin tebliğin, Milas Ticaret Odası tarafından Yürütmeyi Durdurma İstemiyle Danıştay’da açılan dava, balık çiftliklerinin lehine sonuçlanmasının ardından AA muhabirine bir açıklama yapan Milas Ticaret Odası Başkanı (MİTO) Nazmi Doğru, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

MİTO BAŞKANI DOĞRU; ”BU KARAR DERS NİELİĞİNDEDİR’’

MİTO Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Doğru, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,  “Dava dilekçemizin ikinci maddesinde belirttiğimiz dava konusu Tebliğ, dayanağı olan Çevre Yasasına açıkça aykırı hükümler içermektedir. Bu nedenle balık çiftliği sahiplerinin yükselen haklı feryatlarına sessiz kalamazdık ve yürütmenin durdurulması istemiyle MİTO olarak ilk davayı biz açtık” dedi.

‘’DANIŞTAYIN BU KARARI TAM BİR HUKUK DERSİ NİTELİĞİNDEDİR’’


Yönetim Kurulu Başkanı Doğru yaptığı açıklamanın son kısmında ise şunları söyledi:
‘’Çevre Bakanlığı yetkilileri ve bu tebliği kaleme alanlar, Yasada açıkça yönetmelik dendiği halde tebliğle düzenleme yaptıkları için hukuku aykırı davranmışlardır. Artık bu konuda yeni bir tebliğ çıkarılmaz. Var olan tebliğler de hukuka açıkça aykırı oldukları ve geri dönüşü olanaksız zarar doğuracakları  için geçersiz kalmışlardır. Yürütmeleri için hiç bir işlem yapılamaz. Bir sonraki düzenleme, ancak yönetmelik olabilir. Yönetmelik yayımından itibaren en az 1 yıl süre verilmesi kaçınılmazdır. Danıştay bu kararla dava sonunda tebliğin iptal edileceği yönünde çok net bir işaret vermiştir. Ekonomik olgular ve kafeslerde canlı hayvan olması ilk kez yargı kararına geçmiştir ve gerekçede yer almıştır. Bu karar gerçek anlamda bir hukuk zaferidirve tam bir hukuk dersi niteliğindedir.’’

(FA)



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.