Bakanlığa göre canlı bomba profili!

Bakanlığa göre canlı bomba profili!

İçişleri Bakanlığı güvenlik birimlerine gönderdiği genelgede canlı bombanın profilini çizdi: "Kalabalığa karışmaya çalışan, ceplerini yoklayan, donuk bakışlı ve sinirli"

TOLGA ŞARDAN'ın haberi

Kent merkezleri ve kırsal alanlarda art arda yaşanan terör olaylarıyla ilgili olarak güvenlik birimlerine genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, canlı bomba eylemlerine karşı özel güvenlik şirketlerine de uyarıda bulundu. Bakanlık, canlı bomba profini de açıkladı.

Terör örgütü PKK'nın, canlı bomba ve uzaktan kumandalı bombalı eylemlerine hız vermesinin ardından bakanlık, polis ve jandarma birimlerine uyarı genelgeleri göndererek dikkatli olunmasını istemişti.

Özel şirketlere uyarı

Bakanlık, önceki gün 81 ilin valiliğine gönderdiği yeni genelgeyle bu kez özel güvenlik sektöründe faaliyet gösteren, özellikle kamu ve özel kurumlarla kuruluşlara ait bina, tesis gibi yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerini canlı bomba eylemlerine karşı uyardı.

Genelgede, özel güvenlik firmalarının faaliyet gösterdiği bina, tesis ve alanlarda tüm arama ve kontrollerin, elektronik sistem ve cihazlarla yapılması talimatı verildi. Bu kontrollerde kapı ve el dedektörlerinin yanı sıra x-ray cihazlarının bulundurulması istendi.

Ayrıca, özel koruma ile güvenliği sağlanan kurum ve kuruluşlardan, gerektiğinde patlayıcı düzeneklerini uzak mesafeden etkisiz hale getirebilen "jammer" cihazlarının sağlanması istendi.

Sırt çantalılara dikkat

Davranış ve giyim kuşamlarıyla şüpheli görülen kişilerin, görev alanı içinde uzaktan izlenmesi gerektiği belirtilen genelgede, son dönemde hazırlanan bomba düzeneklerinin modern görünüşlü kişilerce sırt çantalarında taşınabildiğine dikkat çekildi. Genelgede, şüpheli kişilerin profili ise şöyle açıklandı: "Belirli bir kalabalığın arasına karışmaya çalışan eliyle dışarıdan ceplerini yoklayarak kontrol eden, kadınsa çanta ve mantosunu sıkı tutan, huzursuz davranan, yerinde duramayan, gözlerini bir noktaya diken ve donuk bakışları olan, stres ve sıkıntı içinde, sinirli ve heyecanlı tavır sergileyenler 'şüpheli şahıs' olarak değerlendirilecek."



Milliyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.