Bağcılar'da kanadı kırık ebabil kuşu bulundu

Bağcılar'da kanadı kırık ebabil kuşu bulundu

Ender görülen bir ebabil kuşu, Bağcılarda kanadı kırık bir şekilde bulundu.

Bağcılar'da Murat Ay isimli bir hayvansever, insanlar tarafından nadir görülen kanadı kırık bir ebabil kuşunu, kediler tarafından yakalanmak üzereyken son anda kurtardı.

Murat Ay, sağlık çalışanı olan eşini gece nöbetinden aldıktan sonra yolda çırpınan ebabil kuşunu gördü. Aracından inerek yol üzerinde bulduğu yaralı kuşu korumak için aldı.

İlk olarak evine getirerek bir kutuya koyan hayvansever, daha sonra ebabil kuşunun tedavi edilmesi için yetkilileri arayarak yardım istedi.

"KEDİ YAKALAMAK ÜZEREYKEN ALDIK"

Yaralı kuşu kediler tarafından yakalanmak üzereyken yolda bulduğunu ifade eden hayvansever Murat Ay,

"Eşim sağlık çalışanı, gece nöbetinden sonra onu almaya gittim. Yolda araçla gelirken Ebabil kuşunun yerde çırpındığını gördük. Hemen arabayı durdurarak, kedi yakalamak üzereyken aldık.

Biliyorsunuz ebabil kuşu dinimizde çok önemli bir yere sahip. Kabe'yi yıkmaya gelen gayrimüslimleri ayaklarında ve ağızlarında taşıdıkları taşlarla defediyor.

Kanadında yara var. Durumu gerekli mercilere ilettik Bağcılar Belediyesini aradık onlar da geldiler. Kuşumuzu onlara teslim edeceğiz. İnşallah kuşumuz sağlığına kavuşarak doğaya geri dönecek" dedi.

TEDAVİ EDİLDİKTEN SONRA DOĞAYA SALINACAK

Yardım çağrısının ardından kısa süre sonra hayvanın bulunduğu yere gelen Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Hayvan Barınma ve Müşahade Merkezi ekipleri, tedavi edilmesi için yaralı kuşu hayvanseverden teslim aldı. Veterinerler tarafından tedavi edilecek yaralı ebabil kuşu, sağlığına kavuşmasının ardından tekrar doğaya salınacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.