Babamın mezarını evliya yaptı

Babamın mezarını evliya yaptı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal Fehmi Koru’ya babasının ermiş olduğunu yaptığını anlattı

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın oğlu Ahmet Özal, Yeni Şafak Gazetesi’nde Taha Kıvanç takma adıyla yazan Fehmi Koru’ya babasının ermiş olduğunu ve mezarını bir evliyanın yaptığını anlattı.

Koru’nun dün yayınlanan "Mahremi öldürdük" başlıklı yazısında Ahmet Özal, babasının mezarını yapan ustanın kamera kayıtlarında görünmediğini sadece mermerlerin hareket ettiğini iddia etti. Koru’nun "Sırlı programlara konu olacak" diye yorumladığı hikaye şöyle:

Ahmet Özal annesi ve babasıyla İstanbul Adnan Menderes Bulvarı’ndan geçerken, Turgut Özal, Adnan Menderes’in anıt mezarı hizasında otomobili durdurur. Başını pencereden çıkarıp mezara doğru bakar ve oğluna vasiyet eder: "Öldüğümde ne yap et, benim cesedimi buraya gömdür." Ahmet Özal şaşırır ve "Allah gecinden versin, sen daha çok yaşayacaksın" der. Özal, yine de cumhurbaşkanlarının devlet mezarlığına gömüldüğünü, ancak kendisinin halkın yanında olmak istediğini söyler. Oğluna, "Sen bu dediğimi unutma yeter" der. Turgut Özal, bu olay yaşandıktan iki hafta sonra aniden yaşamını yitirir.

MERMERLER İŞLENİYOR AMA USTA GÖRÜNMÜYORDU

Vasiyet ettiği alanda mezarlık düzenlemesiyle, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürü Mustafa Bey (Dönemin Mezarlıklar Müdürü Kazım Gülmez’dir) ilgilenir. Mezarın pembe mermerden yapılması düşünülür. Ancak bir türlü aranan usta bulunamaz. Bir gün sakallı biri ortaya çıkar. Bursalı olduğunu ve bu işi parasız yapmak istediğini söyler. Ortaya beklenenden iyi bir işçilik çıkar. Mustafa Bey, işin kalitesini görünce, meçhul mezar ustasının peşine düşer. Mezar yapımında çalışan hiç kimse mezarcıyı hatırlayamaz. Adamı göstermek için çalışma sırasında çekilen görüntüleri izlemeye başladığında, mermer parçalarının işlendiğini, ancak işleyenin görünmediğini fark eder. Şaşırır. Kaseti Özal’ın oğlu Ahmet Özal ve eşi Semra Özal’a da izletir. Ahmet Özal, o görüntüleri, "Hayretle izledim. Mermer parçaları işleniyor, sonra birbirinin yanına konuyordu, tamam, fakat adam ortada görünmüyordu. Saatler ve saatler boyu sadece mermerler."

BOŞUNA ARAMA DERLER SIRLAR KAPISINI ARALAR

Mustafa Bey edindiği bilgilerle adamın peşine düşüp Bursa’ya gider. Dolaşmadığı köy kalmaz, ama meçhul mezarcıyı ya da onu tanıyan birini bulamaz. Sonra, bir gün, Eyüp’te soruştururken, "Senin kimi aradığını biliyorum, boşuna arama" diyen biri çıkar ve "Sırlar Kapısı"nı aralar. Ahmet Özal öyküyü, "Mustafa Bey işini gücünü bıraktı, hakikatin peşine düştü’ diye bitiriyor.

Beni oraya göm

Ahmet Özal, babasının ölümünden 2 hafta önce, kendisine, Adnan Menderes’in anıt mezarını göstererek, "Beni oraya gömdür" diye vasiyet ettiğini söyledi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.