Azerbaycan Futbolda da Zafere Ulaşmak İstiyor

Azerbaycan Futbolda da Zafere Ulaşmak İstiyor

UEFA organizasyonlarından olan UEFA Uluslar Ligi I Grubu’nda kardeş ülkemiz Azerbaycan grubunda zafere ulaşmak istiyor.

Bildiğiniz üzere oynadığı son 3 maçta da 0-0 berabere kalarak art arda 1 puanlar alan Azerbaycan, bu kez 3 puan alarak puanını 8 yapmak istiyor. Gruba baktığımız zaman lider olarak Karadağ 10 puana sahip. Hemen arkasından 9 puanla Lüksemburg geliyor. Azerbaycan 5 puan ile 3. Sırada. Son sırada ise 4 puanla Güney Kıbrıs yer alıyor. Özellikle Betbaba analizlerine göre Azerbaycan’ın Lüksemburg ile 17 Kasım günü oynayacağı maçta 3 puan alması hayati öneme sahip olacak. Eğer bu mücadelede kazanan taraf olursa puanını 8 yapacak ve önündeki Lüksemburg ile puan farkını 1’e indirmiş olacak.

Azerbaycan’da Tek Hedef 3 Puan

Tek hedef ve parola galibiyet ile maça çıkacak olan Azerbaycan, Lüksemburg mücadelesinde kontra atak futbol oynayacak. Teknik heyetin yaptığı açıklamalara göre Lüksemburg etkili bir ev sahibi futbolu oynuyor ve bu noktada öncelikli amaçları Lüksemburg akınlarını durdurmak olacak. Ayrıca savunma arkasına atılan toplarla etkili olmayı düşünen Azerbaycan 3 puana bu şekilde ulaşmayı hedefliyor. Kontra atak futboluna son derece uygun futbolcularımız var diyen teknik direktör, bu mücadelede Betbaba giriş yaparak rakiplerini şaşırtmak istediklerini, onları üzerlerine çekerek kontradan bulacakları pozisyonlarla etkili olmak istediklerini söyledi.

Lüksemburg’u Mutlaka Yenmeliyiz

Gruptaki etkinliğini devam ettirmek isteyen Azerbaycan, bu etkinliğe devam edebilmek için mutlaka Lüksemburg deplasmanından 3 puanla dönmeliyiz şeklinde düşünüyor. Burada kaybedilecek 3 puan ve Güney Kıbrıs’ın Karadağ karşısında alacağı puan ya da puanlar Azerbaycan’ın ciddi problem yaşamasına neden olabilir. Eğer ki bu senaryo gerçek olursa işte o zaman Lüksemburg 12 puanla liderliğe oturacak. Karadağ 10 puanla 2.’lik koltuğuna gerileyecek. Güney Kıbrıs 7 puana ulaşarak Azerbaycan’ın son sıraya gerilemesine neden olacak. Taraftarların Betbaba Twitter hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımlar takımlarına olan güvenlerinin tam olduğunun göstergesi. Ayrıca gruptan düşmemek adına buradan en az 1 puan alınması gerektiğinin bilincinde olan Azerbaycan, elinden gelenin en iyisini yapmak için yarın Türkiye saatiyle 22:45’te Lüksemburg karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.