Ayazağa'da 2B arazisine yapılan kaçak inşaat için Şişli Belediyesi'ne dava açılıyor

Ayazağa'da 2B arazisine yapılan kaçak inşaat için Şişli Belediyesi'ne dava açılıyor

Gazetemize gelen bir ihbarı değerlendirerek yaptığımız araştırma sonrasında Ayazağa Mahallesi'ndeki 2B arazisi üzerine yapılan kaçak inşaatla ilgili Şişli Belediyesi'ne mahkeme yolu göründü.

BELEDİYEDEN İKİ FARKLI GÖRÜŞ
Şişli Belediyesi'nden iki ayrı resmi yazıda iki farklı görüşün gelmesiyle başlayan ve fotoğraflarla belgelenmiş yazışmaların sonunda yeni Şişli Kaymakam'ının da gelesiyle tekrar gündeme geldi.

İHMALİ OLANLARA VE GÖZ YUMANLARA SUÇ DUYURUSU
Şişli Gazetesi'nin resmi şikayet dilekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmak üzere Şişli Kaymakamlığı'na resmi yazıyla başvuruda bulunulması; Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü, Başkan yardımcıları Osman Ş.Aslan'ı, S.Tayfun Kahyaoğlu'nu, Teftiş Heteyi Müdürü Rahmi Elmas'ı, 
Ayazağa'dan sorumlu Başkan Yardımcısı Cevdet Bayram, Şİşli Belediyesi Zabıta Müdürü Adam Molla'yı savcının karşıssına ifade vermeleri ve ciddi suçlamalarla karşı karşıya kalacakları iddia ediliyor. 

RESMİ YAZIŞMALARLA YALAN YANLIŞ AÇIKLAMALAR
Şişli Gazetesi olarak Şişli Belediyesi'ne yapmış olduğumuz  11/03/2013 tarih ve 2013/56-R-1629990 sayılı başvurumuza gelen cevapta mevcut yerin kaçak yapıldığını ve 775 sayılı kanuna göre işlem yapılacağını belirtiyor.
775 sayılı kanuna göre; 2B arazisine de monte veya prefabrik haricinde betonarme bir yapı yapılamaz. Yapanlar ve göz yumanlar hakkında hapis cezası bulunmaktadır. Yapılan inşaatta tamamen yok edilmesi gerekir.



Bu yazıdan sonra kaçak inşaatta bir yıkım gerçekleşti. Şİşli Belediye yekilileri gazetemizi arayarak binanın tamamen kaldırıldığını ifade ettiler.




Gazete olarak yapmış olduğumuz araştırmalarda ve çektiğimiz görüntülerde anlaşıldı ki bina göstemelik olarak yıkım yapılmış.



GÖSTERMELİK İKİNCİ YIKIM
Israrlı takibimiz üzerine yapılan ikinci yıkımında yine göstermelik olduğunu tespit etmemiz üzerine Şişli Teftiş Heyeti Müdürlüğü'nde ve Şişli Kaymakamlığı'na resmi şikayette bulunduk.

ISRARLI TAKİBİMİZLE BELEDİYE ÇARK ETTİ
Bizim ısrarlı takibimiz üzerine sıkıntıya gireceklerini anlayan Şişli Belediyesi hemen yeni biir tatktik geliştirdi. Bu seferde devreye Şİşli Belediyesi Başkan Yardımcısı S.Taayfun Kahyaoğlu girdi. Gazetemize göndermiş olduğu yazıda orada daha önce mevcut bir binanın olduğunu fazlalıkların tespit edildiğini onlarında yıkıldığını belirtti. 



Tayfun Başkan bizlerin belgesiz bir haber yapmadığımızı unutmuş olmalıki; bizde orada inşaatın yeni yapıldığını ispatlayan fotoğrafları yayınlayarak bu işten kimsenin kaçamayacağını sonuna kadar bu ve benzeri olayların üstüne gideceğimizi tüm Şişli görecektir. 

 

STATİK İNCELEME YAPILSIN
Üstelik bu sorduğumuz soruların çözümü ve kimin haklı olduğunun ispatı için; İBB, BİMTAŞ veya İTÜ’de B.A.K. yapı ile statik raporun alınarak yasal gereğinin yapılmasını istemiştik. Bu inceleme ile tüm soruların cevabı alınacak olmasına rağmen geçen süre içerisinde hiçbir inceleme yapılmamıştır. Buradan da anlaşılacağı üzere bizim iddiamızın haklılığı aleni olarak görülmektedir.

YENİ KAYMAKAMA GÜVENİYORUZ

O gündür bu gündür hiç bir cevap alamadığımız haberimizin arkasında durarak tekrar gündemize aldık. 
O zamandan buyana hiç bir işlem yapılmadı. Şişli'ye yeni Kaymakam'ın gelmesiyle ve gazete olarak olan olayları anlatmamız üzerine bir şikayet daha yapın ben de gerekeni yaparım demesi üzerine tekrar şikayette bulunduk.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUZ
Şişli Kaymakamlığı'na yapmış olduğumuz resmi başvurumuza istinaden tüm Şişli'nin huzurunda da aynı dilekçemizi paylaşıyoruz.
Sayın Kaymakamım konunun incelenerek ihmali olan, yalan ve yanlış beyanatlarla halkı kandıran tüm yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunuyor,

Sorumlu kişiler hakkında idari soruşturma açılarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını ve sonucunun da tarafımıza bildirilmesi için gerekli işlemlerin yapılmasını arz ve talep ederiz.
Konunun sonuna kadar takipçisi olacağız..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.