TSSF, yeni sezona paletli yüzme yarışları ile başladı!

TSSF, yeni sezona paletli yüzme yarışları ile başladı!

2021 yılında Türkiye, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilecek Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ev sahipliği yapacak. TSSF, sezona il bazında yarışmalarla başladı.

2021 yılında Türkiye, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından gerçekleştirilecek Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ev sahipliği yapacak. TSSF, sezona il bazında yarışmalarla başladı. Üçüncü il yarışması, bu hafta sonu paletli yüzme branşında 12 spor kulübünden 96 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. 

paletli-yuzme-arsiv-1.jpg

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılında ulusal ve uluslararası yarışmalar olmak üzere birçok etkinliğini erteleyen, bazılarını ise dijital ortama taşıyan TSSF, yeni başarılar ve madalyalar için yeni sezona il bazında şampiyonluklarla başladı.

Paletli yüzme branşında Gaziantep’te düzenlenen iki ayrı il şampiyonasının ardından aynı branşta üçüncü il şampiyonluğu İstanbul’da 12-14 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Beylikdüzü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda yarın başlayacak olan Paletli Yüzme 16 Yaş Üstü İstanbul İl Şampiyonası 60 erkek, 36 kadın sporcunun mücadelelerine sahne olacak. 12 spor kulübünün katılacağı şampiyona, çift palet, su üstü ve dip disiplinlerinde yapılacak. Müsabakalar, TSSF'nin youtube sayfasından (https://www.youtube.com/channel/UCtvFqxdk922xw1ZcEeRSakA) canlı olarak yayınlanacak. 

AVRUPA VE DÜNYA ŞAMPİYONLUKLARINA,

DÜNYA KUPASINA EV SAHİPLİĞİ YAPACAĞIZ

Sualtı sporlarında 2021 yılına dair ulusal ve uluslararası etkinliklerle ilgili TSSF Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen şu açıklamaları yaptı: “2020 yılı pandemi nedeniyle hepimiz için çok zor geçti.

Hayat, yeni normal kuralları kapsamında sualtı sporlarında da yeniden canlanmaya başladı. Etkinlik takvimimizi hayata geçirmeye başladık. Sezonun ilk yarışmaları olan il şampiyonluk yarışı, Gaziantep’in ardından bu kez İstanbul’da yapılacak. 

Bu yıl bir dünya şampiyonası, bir dünya kupası ve bir Avrupa şampiyonasını ülkemizde gerçekleştireceğiz. Sualtı ragibisinde CMAS Sualtı Ragbisi Gençler (U24-U18) Açık Avrupa Şampiyonası’nı Eylül ayında İzmir’de yapıyoruz.

Ekim ayında, Antalya’nın Kaş ilçesinde CMAS-TSSF 4. “Kaş Başka” Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası’nı ve CMAS 5. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası’nı gerçekleştireceğiz. Bu yarışmalarda madalyalar hedefliyoruz. Serbest dalış, zıpkınla balık avı, sualtı görüntüleme, paletli yüzme, sualtı hokeyi, sualtı ragbisinde bu yıl yapılacak uluslararası birçok yarışmada milli sporcularımız madalya kürsüsü için mücadele edecekler. 

ULUSAL ŞAMPİYONLUKLAR VE ETKİNLİK TAKVİMİ

Her branşımızda birçok ulusal şampiyonluk yarışmalarımız olacak. Sualtı ragbisi elit, U24 ve U18 ölçme ve değerlendirme kampları, milli takım aday sporcu kampları, sualtı hokeyi elit milli takımlar ölçme ve değerlendirme kampları, yine serbest dalış outdoor’da ve paletli yüzmede aday ve milli takım kampları, su kayağı milli takım kampı, zıpkınla balık avı aday ve milli takım kamplarını etkinlik takvimimize uygun bir şekilde adım adım organize etmeye başladık.

Diğer yandan online hakem eğitim seminerleri ve online hakem aday kursları, rehber dalıcı, dalış eğitmeni ve uzmanlık eğitmenliği eğitimi ve sınavlarımız, 1. ve 3. kademe yardımcı antrenör uygulama eğitimleri, antrenör geliştirme semineri, altın cankurtaran eğitmen eğitimi ve ön sınavı gibi etkinliklerimiz sezon boyunca devam edecek”

PROF. DR. ŞAHİN ÖZEN:

“YARIŞ VE ETKİNLİKLERİMİZDE PANDEMİ KURALLARI VE

SPORCU SAĞLIĞI ÖNCELİĞİMİZ”

Prof. Dr. Şahin Özen, ulusal, uluslararası yarışmaların organizasyonu ve katılımında, yüz yüze eğitim, kurs, kamp, sınav gibi etkinliklerde pandemi kurallarının sıkı bir şekilde uygulanacağını ifade ederek, “Pandemi tehlikesi henüz geçmedi. O nedenle sporcu ve katılımcı sağlığına verdiğimiz önem daha da ön plana çıktı. Özellikle havuz etkinliklerinde, HES kodları, sosyal mesafe, maske takma, kullanılan malzemelerin sürekli temiz tutulması, kişisel malzeme kullanımı etkinliklerimizde birinci önceliğimiz” diye konuştu. 

PALETLİ YÜZME 16 YAŞ ÜSTÜ İSTANBUL İL ŞAMPİYONASI PROGRAMI:

Yer: Beylikdüzü Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu

Tarih: 12-14 Şubat 2021

Yarışma gün ve saatleri: 

12 Şubat Cuma saat 10:00-15:30

13 Şubat Cumartesi saat 10:00-14:00

14 Şubat Pazar saat 10:00-12:00

Kapanış töreni: 14 Şubat Pazar saat 12:00

 

Spor Yazarı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.