Atatürk'ün silueti

Atatürk'ün silueti

Ardahan'ın Damal ilçesi Yukarı Gündeş köyü Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk siluetini görmek isteyenler Damal'a akın etti.

Ardahan'ın Damal ilçesine bağlı Yukarı Gündeş köyünün Karadağ sırtlarına her yıl yansıyan Atatürk silueti bu yıl da görünmeye başladı. Silüeti görmek isteyen vatandaşlar, Damal'a akın etti.



Yukarı Gündeş köyünün Karadağ sırtlarına her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında görünen Atatürk silueti, 17.55-18.00 saatleri arasında izlenebiliyor. Silueti görmek için adeta akın eden vatandaşlar bu eşsiz doğa güzelliğini görüntüleyerek hatıra olarak saklıyor. Atatürk'ü çok sevdiğini aktaran Fidan Baytaş, Atatürk'ün siluetini izlemek için her yıl Ardahan'a geldiğini ifade ediyor. Fidan, bu eşsiz doğa harikasına hayran kaldığını belirterek bu güzelliğin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını söylüyor.

Bir başka vatandaş ise "Ata'ya saygıyı ifade etmek için her yıl silueti ziyaret ediyorum. Dünyada hiçbir lidere böyle bir şey nasip olmamıştır. Bundan dolayı herkesin bu doğa güzelliğini görmesi gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Atatürk silueti, ilk defa 1954 yılında Yukarı Gündeş köyünde çobanlık yapan Adıgüzel Kırmızıgül tarafından görüldü. Silüetin, 1975 yılında Erdoğan Kumru tarafından çekilen fotoğrafları Genelkurmay Başkanlığı'na gönderildi. Kumru, 1988 yılında bu fotoğrafıyla bir gazetenin düzenlediği amatör fotoğrafçılık dalında birincilik ödülü elde etti.

Damal ilçesinde ise 1995'ten itibaren her yıl temmuz ayı içerisinde Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.