Asliye Ceza Mahkemesi Ne Kadar Ceza Verebilir?

Asliye Ceza Mahkemesi Ne Kadar Ceza Verebilir?

Asliye Ceza Mahkemesi Ne Kadar Ceza Verebilir?

 

Asliye Ceza Mahkemesi’nin görevleri ve yetkileri, Hukuk Mahkemeleri Kanunu’nun 11. maddesinde belirtilmiştir. Asliye Ceza Mahkemeleri, genel olarak 10 yıldan az olan suçları kapsayan davalara bakar. Bir davada suçlulara kaç yıl ceza verileceği veya hükmün ne olacağı, mahkemede görevli hâkimin vereceği karara bağlıdır. Bu nedenle Asliye Ceza Mahkemesi sonrasında, failin kaç yıl hapis yatacağı ile ilgili net bir bilgi vermek doğru olmaz. Bunun yanı sıra bazı mahkemelerde, kişilerin işledikleri suçlar adli para cezasına da çevrilebilir.

 Asliye Ceza Mahkemeleri’nde ne kadar ceza verilebileceği; delillerin değerlendirilmesi, ceza indirimi gibi durumlara bağlı olarak değişebilir. Asliye Ceza Mahkemeleri’nde kişilere ne kadar ceza verilebileceği kesin olmamakla birlikte en fazla 10 yıla kadar hapis cezası verilebilir.

Kartal ceza avukatı ile ilgili iletişime geçerek Asliye Ceza Mahkemesi’nde ne kadar ceza verilebileceği ve diğer dava detayları hakkında güncel ve detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Asliye Ceza Mahkemesinde Hangi Davalar Görülür?

Asliye Ceza Mahkemeleri’nde, müebbet ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası gerektiren davalarda görevli değildir. 10 yıldan az olan suçlara ilişkin davalar, bu mahkemelerde görülür. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakaret suçu, tehdit suçu, şantaj suçu, dolandırıcılık, mala zarar verme suçu, kasten adam yaralama gibi davalar görülür. Ayrıca Asliye Ceza Mahkemesi'nde uyuşturucu madde kullanma suçu, yalan tanıklık, iftira, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, özel hayatın gizliliğini ihlal etme suçu gibi davalarında görüldüğü mahkemelerdir.

 Özel belgede sahtecilik, Cumhurbaşkanına hakaret, suçu üstlenme suçu gibi suçlarda Asliye Ceza Mahkemesi’nin görev kapsamı içerisinde yer alır. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hangi davaların görüldüğü ile ilgili detaylı bilgi için ceza avukatı iletişime geçilmesi daha faydalı olacaktır.

Asliye Ceza Mahkemesi Dava Süresi

Asliye Ceza Mahkemesi’nde davanın ne zaman sonuçlanacağı ve ne kadar süreceği ile ilgili net bir bilgi vermek doğru olmaz. Ağır ceza davası süresi mahkemenin yoğunluğuna, dosyadaki delillerin toplanmasına göre değişiklik gösterir. Ayrıca davanın adli tatil süresi içerisine girmesi de dava süresinin uzamasını etkiler.

Asliye Ceza Mahkemesi davalarında, her dosyanın durumuna göre dava süresinde değişkenlik görülebilir. Asliye Ceza Mahkemesi dava süresi, ortalama 6 ay ile 2,5 yıl kadar sürmektedir. Asliye ceza davalarında temyiz süresi, mahkemenin kararının tebliğinden itibaren 15 gündür. Ayrıca kişilerin davalarda karar verildikten sonra 7 gün içerisinde itiraz edebilme hakkı tanınır.

Asliye Ceza Avukatı

Ceza hukuku davası ile ilgili müvekkillerin, avukatlarına vekâlet verme durumu mümkündür. Asliye ceza davalarında, kişilerin haklarını savunabilmek ve sürecin hukuk çerçevesi içerisinde ilerleyebilmesi için deneyimli ve uzman ceza avukatı ile iletişime geçip yardım alınması gerekir. Ceza avukatı ile iletişime geçerek, ceza mahkemelerinde uygulanan genel ve özel hususlar ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.