Askerin yanındayız

Askerin yanındayız

Genelkurmay Başkanlığı’nın "Terör olaylarına karşı, yüce Türk milletinin kitlesel karşı koyma refleksini göstermesi" beklentisine sivil toplum örgütlerinden büyük destek geldi. İşte kitlesel reflekse yaklaşımlar:

Türkan Saylan (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı) Türk halkı olarak şehitlerimize içimiz yanıyor. Halkın mitinglerle tepkisini göstermesi çok doğal ve gereklidir. En kısa zamanda İstanbul’da terörü tüm toplumca lanetleyecek bir sessiz miting yapma girişimleri başlatılmıştır.

Şener Eruygur (ADD Başkanı, emekli Orgeneral) Terörist saldırılarına ilişkin sorumluluk sahibi birinin yaptığı açıklama üzerine sivil toplum örgütlerini bir araya getirmek için harekete geçtik. Sivil toplum örgütleri ile görüşmelerimiz birkaç gün içinde sonuçlanacak.

Salih Kılıç (Türk-İş Başkanı) Her gün şehit veriliyor. Türk-İş bu konuda çok duyarlı. Toplumda duyarlılığı artırmak, teröre ve teröristlere destek veren iç ve dış şer odaklarının karşısına tek bir yumruk olarak çıkmakta yarar var. Bu bakımdan Genelkurmay’ın çağrısını olumlu karşılıyoruz.

Derviş Günday (TESK Genel Başkanı) Bu duyarlılığa katılıyor ve bu konuda her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğumuzu saygıyla duyuruyoruz.

Bendevi Palandöken (KESK Başkan Vekili) Biz, TSK’nın başarısı için, yapacağı her hareketin yanında olacağız. Kimse bu konuyu sağa-sola çekmemeli, herkes aynı noktaya vurmalı ki, bu belayı kökten halledebilelim. Bu çok olumlu çağrıyı aktif olarak destekleyeceğiz.

Canan Güllü (Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı) Bize düşen neyse yapmaya hazırız. Çünkü, biz TSK’ya ve Türk askerine, Genelkurmay Başkanımıza sonsuz ölçüde güveniyoruz.





HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.