Asker intikam için ant içti

Asker intikam için ant içti

Acı her yerde ama başlar dik. Şehit babası 'bin oğlum olsa bini de feda' diyor. Komutanı ant içiyor... İşte cenazeler

Dün askerlerini törenle uğurlayan Korgeneral'in dediği gibi "hainlikti bu, kalleşlikti"... 6 genç fidan kalleş bombalı tuzağın kurbanı oldu... Vuruşmadan şehit düştü...

Bugün acının, bugün yasın, bugün şehide vedanın günü... Türkiye 6 ayrı kentte şehitlerine son görevini yerine getiriyor. Yürekleri dağlayan görüntülere rağmen, başlar her zamanki gibi dik... Elde bayrak şehitlerin ardından yürüyenlerin yüreklerindeki isyan, sloganlara dökülüyor. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" andı yurdun her köşesinde duyuluyor...

Aydın:
Silahlı Kuvvetler'in andı


Piyade Er Mahir Yıldırım'ın cenazesi Aydın'ın Umurlu beldesini yasa boğdu. Tabutunun üzeri karanfillerle donatılan Er Yıldırım'ın naaşı 100 araçlık konvoyla cenaze namazının kılınacağı camiiye götürüldü.

Burada tabuta sarılan şehidin gözleri görmeyen babaannesi Mürüvvet ile babası Yılmaz ve kardeşi Muharrem Yıldırım uzun süre gözyaşı döktü.

Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, "
Türk Silahlı Kuvvetleri adına ant içiyoruz ki şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı mutlaka alınacaktır'' dedi.

Kayseri
Türk bayrakları ile uğurlandı

Aynı acı Kayseri'de de yaşandı. Şırnak'taki saldırıda şehit düşen Uzman Onbaşı Bekir Çakır'ı son yolculuğuna uğurlamak için tüm kent seferber oldu. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreninde dev Türk bayrakları açıldı.

Duygulara tercüman olan ise "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganlarıydı. Törende anne Ümmügülsüm Çakır ve yakınları fenalık geçirirken, sağlık ekipleri şehit ailesinin yanından hiç ayrılmadı.

Konya
Ağabeyin en acı görevi

Teröre kurban verdiğimiz Piyade Uzman Çavuş Bayram Bulat da memleketi Konya'da gözyaşları arasında toprağa verildi.
38 yaşındaki 15 yıllık Uzman Çavuş Bayram Bulat'ın çocukları yürekleri dağladı.

Şehit Uzman Çavuş Bulat'ın eşini bayan bir astsubay sakinleştirirken, başsağlığı dileyen Tümgeneral Uğur Uzal, şehidin 14 yaşındaki oğlu Ramazan'ı "Seni de asker yaparız" diyerek teselli etti.

Cenaze töreninden önce meydana toplanan kalabalık ellerindeki Türk bayrakları ile "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Şehidin kendisi gibi uzman çavuş olan ağabeyi Galip Bulat ise en acı görevi üstlendi. Bulat, cenaze töreni sırasında kardeşinin resmini tabutun önünde taşıdı... Oğlunu şehit veren baba Ramazan Bulat, "Şehit olmadan bir gün önce görüştüm. Bana operasyondan geldik. Şimdi yine gidiyoruz, hakkını helal et demişti" şeklinde konuştu.

Niğde
Kanları yerde kalmayacak

Niğde'nin Bor ilçesinde de terör acısı vardı. İlçe Türk bayrakları ile donatıldı ve şehit Piyade Uzman Çavuş Atıf Gürkan'ı gözyaşları ile son yolculuğuna uğurladı.

Şehidin annesi Ayşe Günkan ve babası Hikmet Günkan ayakta durmakta zorlanırken, eşi Selinay Günkan sinir krizleri geçirdi.
Şehidin 7 yaşındaki kızı Kübra ve 3 yaşındaki oğlu Batuhan'ı da yakınları teskin etmeye çalıştı.

Bor Garnizon Komutanı Levazım Yarbay Tayyar Önder, törende yaptığı konuşmada '''Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacak ve intikamı alınacaktır. İçimizdeki ve dışımızdaki hainlere bir kez daha hatırlatmak istiyoruz ki Atatürk'ün şehit kanları ile çizdiği kutsal vatanı bölmeye kimsenin gücü asla yetmeyecektir'' diye konuştu.

Törene katılanlar, ellerinde taşıdıkları Türk bayrağı ile sık sık terör
örgütü PKK aleyhine slogan atarak tepkilerini dile getirdiler. Evli ve 2 çocuk babası olan Günkan'ı astsubay olan kuzeni Burhan Günkan da
1995 yılı haziran ayında, Bingöl'de çıkan çatışmada şehit olmuştu.

İstanbul
Bin oğlum olsa bini de feda

Acının merkezi olan kentlerden biri de İstanbul'du... Piyade Çavuş Samet Kırbaş için Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan İstanbul Valisi Muammer Güler ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Kırbaş'ın ailesine başsağlığı dileğinde bulundular.

Kırbaş, Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi. Cenazeye katılan ve Türk bayrakları taşıyan bir grup, ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.



Şehit Samet Kırbaş'ın babası İsmail Kırbaş, ''Bin tane oğlum olsa bini de feda olsun. Bu vatan 3-5 çapulcuya teslim edilemez'' dedi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.