Aşırı sıcak karpuzları çatlattı

Aşırı sıcak karpuzları çatlattı

Aşırı sıcaklar tarım üreticisini de vurdu. Karpuzlar çatladı, üretici zararda...

Türkiye'nin karpuz üretim merkezlerinden Çukurova'da, aşırı sıcaklar ve poyraz nedeniyle tarladaki karpuzların yüzde 25'i zarar gördü.

Hissedilen sıcaklığın zaman zaman 40 dereceyi aştığı yörede, tarlalarda ekili karpuzların çoğu sararırken, gövdelerinde ise çatlaklar oluştu.

Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Ayhan Barut,
yaptığı açıklamada, Çukurova'da bu yıl yaklaşık 150 bin dekar alanda karpuz ekimi yapıldığını, ilk günler üreticinin yüzünü güldüren hasadın, aşırı sıcakların bastırması, dengesiz iklim şartları nedeniyle hasadı Haziran sonu, Temmuz ortalarına bırakan üreticiyi zarara uğrattığını ifade etti.

Barut, Çukurova'da yaklaşık bir ay önce başlayan hasadın yüzde 50-60 oranında tamamlandığını bildirerek, ''Aşırı sıcaklar ve poyraz tarladaki karpuzu çatlatarak, toplanamaz hale getirdi. Yöre şu an tarlada çatlamış kalan karpuz mezarlığını andırıyor. Hava serin olunca karpuza talep gelmiyor, ürün elde kalıyor. Havalar ısınınca bu kez de ürün zarar görüyor. Hassas bir ürün olan karpuzu depolayamayan üretici ne yapacağını şaşırmış durumda''diye konuştu.

 
 
internethaber
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.