Asıl Rekor 19 Mayıs'ı Bekliyor

Asıl Rekor 19 Mayıs'ı Bekliyor

Stokları tükenen üreticiler, dünya rekorunu kırmak için 19 Mayıs’ı bekliyor.

Tandoğan, İstanbul-Çağlayan, Manisa, Çanakkale, Marmaris ve son olarak İzmir Alsancak’ta gerçekleşen Cumhuriyet mitinglerinde bayrak satışlarında patlama yaşandı. Yaklaşık 2 milyon adet bayrağın satıldığı mitingler Cumhuriyet’in 75’inci yıl kutlamaları, futboldaki dünya üçüncülüğümüz, Galatasaray’ın UEFA kupasını kazanması gibi Türkiye tarihine damga vuran önemli günlerdeki bayrak satışlarını bile geride bıraktı. Satılan bayrakların toplam değerinin 20 milyon YTL’ye ulaştığını belirten bayrak üreticileri "Şimdi sırada 19 Mayıs var" diyerek, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda bayrak satışlarının dünya rekoru kıracağını söylüyor

ALSANCAK EVLERİ DİKKAT ÇEKTİ: Cumhuriyet mitinglerine yüzbinlerce insan ellerinde Türk bayraklarıyla katılırken özellikle İzmir Alsancak semtindeki evlerde asılı bayraklar dikkat çekti. Daha çok meydanlardaki seyyar satıcılar tarafından miting katılımcılarına ulaştırılan bayrakların fiyatları ise 5 YTL ile 30 YTL arasında değişiyor. Üreticiler, İzmir’deki mitinge bayrak yetiştiremediklerini anlatarak, "Stoklarımız tükendiği için İzmir’e talebin altında bayrak gönderebildik. Buradaki bayrak ihtiyacını karşılamak için de bir çok terzi gece gündüz bayrak dikti. Bunun yanında kayıtdışı üretimde oldukça fazlaydı" diye konuştu.

STOKLARIM HİÇ TÜKENMEMİŞTİ: Türkiye’nin önde gelen bayrak imalatçılarından Ekrem Dernek, Cumhuriyet mitinglerinde görülen bayrak çoşkusunu şöyle yorumladı: "41 yıllık meslek hayatımda böyle bir şey görmedim. Dünyanın dört bir yanına bayrak satıyorum. Ancak hiç stoklarım tükenmemişti. Sadece İzmir, İstanbul ve Ankara değil Türkiye’nin dört bir yanından sipariş alıyoruz. Mitingler bitti deniliyor ancak hala binlerce sipariş geliyor. Neredeyse vatandaşın talebini karşılayamayacak duruma geldik, talebe yetişemiyoruz."

19 MAYIS İÇİN ÇALIŞIYORUZ: Daha önce 29 Ekim Cumhuriyet bBayramlarındabile bu kadar bayrak satılmadığına dikkat eden üreticiler, 19 Mayıs Spor ve Gençlik Bayramı için Türkiye’nin birçok ilinden yüz binlerce sipariş aldıklarını belirtti. Cumartesi günü yapılacak kutlamalarda birçok belediyeden de talepte bulunulduğunu anlatan Flama Bayrak yetkilisi Erdoğan Özdemir, "Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar çok bayrak satılmadı. 19 Mayıs için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

SEÇİM HAVASINA GİREMEDİK: Kılıç Bayrak’ın sahibi Hasan Kılıç, "Türkiye seçim havasına girdi ancak seçimlerde en büyük rol oynayan bayrak üreticileri hala bu havayı yakalayamadı" dedi. 19 Mayıs için şirketlerin büyük ebatlarda bayraklar diktirdiklerine değinen Kılıç, şöyle konuştu: "Artık talepleri geri çevirmeye başladık. Sadece daha önceden de çalıştığımız şirketlere bayrak üretebiliyoruz. Bu gidişle ancak 19 Mayıs’tan sonra seçimler için çalışmaya başlayabileceğiz."

Dünyanın en uzun bayrağı Şişli Belediyesi’nin

DÜNYANIN en uzun bayrağı ise Şişli Belediyesi tarafından yaptırılmıştı. 3 bin 800 metre uzunluğunda, 4.5 metre eninde ve 3 bin 500 kilo ağırlığındaki dev Türk Bayrağı Mecidiyeköy’den Taksim’e kadar uzanıyor. Bugüne kadar Türkiye’de üretilen bu en uzun bayrak, 80 kişilik bir ekiple, 6 aylık bir çalışma sonunda, 300 milyar lira harcanarak hazırlandı. Dünyanın en uzun bayraklarından birisi de Beşiktaş klubü tarafından hazırlandı. 40 bin dolar harcanarak hazırlanan 2 kilometre uzunluğundaki bayrak Beşiktaş’ın 100’üncü yıl kutlamalarında kullanıldı.

ABD’nin 11 Eylül sonrası bayrak siparişini geçtik

TÜRKİYE’deki bayrak pazarının yüzde 40’ına sahip olan ve 1967 yılından beri Ankara’da bayrak üreticiliği yapan Ekrem Dernek, günlük siparişlerin ikiye katladıklarını anlattı. 11 Eylül saldırıları sonrası ABD’den bayrak siparişi aldığını belirten Dernek, "Saldırılar sonrası Amerika’da da çok bayrak satıldı. Ancak Türkiye’deki talebi görmedi" dedi.

Satılan bayrakların toplam uzunluğu 35 kilometreyi buldu

SADECE Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşen 3 mitingde satılan bayraklar, ucuza eklendiğinde ortaya büyük bir rakam çıkıyor. Özellikle İzmir’de satılan bayrakların çokluğu dikkat çekerken, bu 3 mitingdeki bayrakların toplam uzunluğunun 35-40 kilometreye ulaştığı hesap ediliyor. 35-40 kilometre Ankara’da Anıtkabir’den Etimesgut’a, İstanbul’da ise Çağlayan’dan Beylikdüzüne kadar olan bir mesafeye denk geliyor.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.