Arda Turan 12 Yıl Aradan Sonra Derbide!

Arda Turan 12 Yıl Aradan Sonra Derbide!

Arda Turan 12 Yıl Aradan Sonra Derbide!

Sakin Olun Dedi!

Tüm Türkiye sezonun en büyük maçını bekleyerek nefesini tuttu. Kritik derbi öncesinde Kadıköy'ün 3 puan gerisine giden Galatasaray, maçta lider olmak için ve liderlik koltuğuna oturmak istiyor. Geçen sezonda ise 21 yıllık seriye de son veren sarı-kırmızılılar, rakibini bir kez daha devirmeyi ve taraftarlarına tatilin keyfini yaşatmayı hedefliyor. Derbilerin usta ismi Antrenör Fatih Terim, futbolcularına güven aşılamakta ve galibiyetten başka bir sonuç düşünmemektedir. Başak şehir maçının ardından tamamen derbiye kilitlenen İmparator, yaptığı toplantılarla takımını motive ediyor. Tempobet

 

Tempobet Giriş Oyuncularına özel uyarılarda bulunan Terim, takıma sakin kalmasını önerdi. Sarı-lacivertli oyuncular ortamı esnetmek isteyecek, İmparator, "Biz onlardan çok daha iyi oynuyoruz. İşimize bakalım. Heyecana kapılmayın. Daha iyi oynadığımızı biliyorlar" dedi. Takıma hücum emri veren Fatih Hoca, "Son iki yıldır çok üstün oynuyoruz. Geçen sezon 3 gol attık, 5-6 olabilirdi. Yine hücum oynayıp rakibi yok edeceğiz. Kesinlikle zaferden başka bir düşünceye sahip olmamalıdır. "

 

RYAN Parlıyor

Luyindama'nın formasını kapan Ryan Donk, Marcao ile harika bir ikili yaptı. Hollandalı futbolcu, nefis futbolunu Başakşehir maçında 1 asist ve 1 golle süsledi. 34 yaşındaki yıldız, geçen sezon da 3-1 galibiyetle ilk golünü attı. Fatih Terim'in en güvendiği isimlerden biri olan Ryan Donk, Henry Onyekuru'ya savunmanın arkasına attığı uzun toplarla da tehlike yaratmayı başarıyor. Tempobet Mobil

 

Deneyimin Abidesi Muslera!

Galatasaray'da 23 kez en çok Fenerbahçe derbisini oynayan Fernando Muslera, takımın en güvendiği isim. Uruguaylı eldiveni 23 maçta 8 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 mağlubiyet gördü. Sarı ve maviden 20 gol atarken, kalesini 9 kez kapatmayı başardı. 34 yaşındaki ağ kaleci de bu sezon sakatlıktan döndü. 4 maçta sadece 2 gol yiyen Muslera, kalesinde 20 şutun 18'ini kurtarmayı başardı. Uruguaylı'nın yediği 2 golden 1'i penaltı oldu.

            

FEGHOULI ve GEDSON

Yeni deplasmanda Malatyaspor'da sakatlanan Sofiane, derbide ise takımını yalnız bırakacaktır. Cezayirli yıldız, çalışmalarını ekipten ayrı olarak sürdürüyor. Benfica'dan işe alınan Gedson Fernandes'nin karantina süresi bitmesine rağmen işe alınması beklenmiyor. 21 yaşındaki orta sahanın 14 Şubat Kasımpaşa maçında kulübede olması planlanıyor. Son yıllarda F. Garden derbisi öncesinde sarı-kırmızılılar Anadolu yakasına yakın bir bölgede bulunan bir otelde kalıyorlardı. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile bu kez Florya'dan direk stadyuma gitme kararı alındı. Bugün Florya'da bir araya gelecek futbolcular, yemek ve maç karşılaşmasının ardından Ülker Stadı'na gidecek. Sarı-Kırmızılılar kalede sadece 18 gol gördü ve bu anlamda ligin en iyi takımı oldu. Cimbom bu sezon 10 maçta golünü tamamlamayı başardı.

 

Arda Turan 12 Yıl Aradan Sonra Derbide!

Manisaspor, Galatasaray ve Başakşehir formaları ile Fenerbahçe'ye 16 kez rakip olan Arda Turan, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı. 34 yaşındaki futbolcu 1 gol atarken 3 asist yaptı. Arda en son 25 Ekim 2009'da Galatasaray formasıyla Kadıköy'e gitti. Tecrübeli oyuncu 12 yılda Fenerbahçe sahasına sarı forma ile ayak basacak.

Sezonun en çok parlayan ismi Taylan Antalyalı, Kadıköy'deki derbide yine büyük rol oynuyor. Bu sezon kazandığı toplarla rakiplerine göz açmayan 26 yaşındaki futbolcu, Taylan’ın başlangıçta Ozan Tufan'ın driplinglerini kesmesini önleyecek ve sahaya girmesi beklenen Mesut Özil'i engelleyecektir. Kolombiyalı yıldızın son 15 dakika içinde bir şans bulmasını beklemektedir. Bu sezonda ise ligde 8 maçından 5 tane gol atan Falcao, geçen yıl derbide penaltı atışını gol haline getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.