"Ara beni

"Ara beni

Başbakan iş isteyen vatandaşa kartvizini uzatıp böyle seslendi...

Karabük’te toplu konutların anahtar teslim törenine katılan Başbakan, yanına gelip iş aradığını söyleyen bir kadına Belediye Başkanı’nın yardımcı olmasını istedi, “Benim kartvizitimi de verin, sana ulaşamazsa beni arar” dedi.

Seçim kampanyası ve açılış törenlerini birarada yürüten Başbakan Tayyip Erdoğan, Karabük’te Demir Çelik Fabrikası’nda (Kardemir) açılış ve TOKİ konutları anahtar teslim törenlerine katıldı. 
Haberin devamı 

Erdoğan, Kardemir’de işçilerin “Türkiye seninle gurur duyuyor” sloganlarıyla karşılandı. Yaptığı konuşmada, Türkiye’de taş üstüne taş koyanın başları üzerinde yeri olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hele hele evine aşını götürecek olan benim işçi kardeşime böyle bir ekmek kapısını hazırlayan işverenlerimize bizim desteğimiz olmayacak da ne olacak” dedi.

Erdoğan, işçisiz, işveren düşünmedikleri gibi işverensiz işçiyi de düşünmenin mümkün olmadığını belirterek, bunun adeta et ile tırnak gibi birbirine bağlı olduğunu söyledi, “Onun için düşmanlık değil, dostluk, barış, dayanışma, inanıyorum ki birlikten kuvvet doğar anlayışı ile Karabük’e hayatiyet kazandırdı” diye konuştu. Erdoğan şöyle devam etti:

“Demir ağlarla Türkiye’yi öreceğiz ya, niçin bu demir ağları kendi ülkemizde üreteceğimiz raylarla yapmıyoruz, bu şekilde örmüyoruz sorusunu arkadaşlarıma soruyordum. O zaman Osman Bey de (KARDEMİR Genel Müdürü) demişti ki; ‘Başbakanım biz bunu da başaracağız’. Hamdolsun şimdi o da başarıldı ve TCDD’nin yaptığı uluslararası ihaleyi kazandı. Bu bizi mutlu etti.”

Erdoğan daha sonra Kardemir’de yapılan ray, profil haddanesi ile ilköğretim okulu, lise, KÖYDES kapsamında yapılan projelerin ve TOKİ tarafından yapılan konutların açılışını yaptı. “Ya Allah bismillah” diyerek kurdeleyi kesen Erdoğan, bu sırada yanına yaklaşan Nezaket Tuncer adlı kadının iş talebinde bulunması üzerine, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’e konuyla ilgilenmesini söyledi. Erdoğan, Tuncer’e kartvizitinin de verilmesini istedi, Belediye Başkanı’na dönerek, “Eğer sana ulaşamazsa beni arar” dedi.

Ntvmsnbc




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.