Altın tabancaya 40 sipariş geldi

Altın tabancaya 40 sipariş geldi

IDEF 2007 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nda en ilgi çeken ürünler silahlar olurken, 34 bin YTL'lik altın tabanca silah hayranlarının gözünü kamaştırdı.

Cengiz Uysal'ın haberi

IDEF 2007 8. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Ankara 75. Yıl Hipodromu'nda törenle açıldı.

Fuarın en ilgi çeken ürünleri silahlar oldu. Sarsılmaz Silah tarafından bu fuar için özel olarak tasarlanıp sunulan pırlantalarla süslenen 34 bin YTL'lik altın tabanca fuarı gezenleri büyüledi.

Tabancanın kasası ve kızağı 18 ayar altın, yakut, zümrüt ve pırlantalarla süslenmiş. Kızak ve hedef üstü ise 4.5 kırat pırlantalarla süslü tabanca için sipariş patlaması oldu.

Daha fuarın ilk gününde Türkiye, İngiltere ve Arap ülkelerinden 40 siparişi verildi. Törene, Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Sanayi Bakanı Ali Coşkun, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, konuk savunma bakanları ve genelkurmay başkanları ile diğer protokol katıldı.

Krallara hediye etmek için aldılar

Firma yetkilileri "Bu çok özel tabanca büyük ilgi gördü. Çok talep var. Fuara katılan ülke temsilcileri Krallarına ve Cumhurbaşkanlarına hediye etmek için bu tabancadan sipariş verdiler. İsimlerini firma prensibimiz gereği açıklayamıyoruz. Müşteri istese, pırlantalarla karısının ismini yazdırarak silahını özelleştirebiliyor" bilgilerini verdi.

(Sabah)
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.