Ali Sami Yen Stadı yerine dev kompleks

Ali Sami Yen Stadı yerine dev kompleks

TOKİ Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Seyrantepe Spor kompleksinin yapımı karşılığında gelir paylaşımı yöntemi ile ihale edilen Ali Sami Yen Stadı arsasında, kazanan firmanın, 102 bin metre kare turizm ve ticari nitelikte inşaat yapabileceğini söyledi.

Bayraktar, yaptığı değerlendirmede, ''Ali Sami Yen Stadı için en uygun teklifi veren, Seyrantepe Spor kompleksini de yapacak. Bu yap-yap modeli olacak'' dedi. Ali Sami Yen'de 34,6 bin metre kare alan bulunduğunu hatırlatan Bayraktar, ''Belediyeden 3 emsal inşaat izni almaya çalışıyoruz. Yani arsanın metre karesinin 3 katı inşaat yapılacak. 34 bin metre kare ise 102 bin metre kare satılabilir alan çıkacak'' diye konuştu.

Proje konusunda 8-10 firma ile öngörüşme yapılarak bilgi verildiğini kaydeden Bayraktar, projeye yoğun ilgi beklediklerini belirtti. Seyrantepe'deki 380 bin metre kare arazinin 120 bin metre karesinin spor kompleksine ayrıldığını, 46 bin metre karede TOKİ'nin gelir amaçlı proje uygulayacağını anlatan Bayraktar, burada 2 emsalli ticaret-turizm inşaatı yapılacağını, yani 92 bin metre karelik inşaat gerçekleştirilebileceğini vurguladı. Bayraktar, kalan bölümde ise hastane yapılacağını söyledi.

SATIŞA ÇIKARILAN KONUTLAR

TOKİ'nin Mayıs sonunda satışa çıkardığı 36 bin konut için 73 binden fazla başvuru geldiğini de açıklayan Erdoğan Bayraktar, şu bilgiyi verdi:

''Konutların 12-13 binini yoksullara yönelik konutlar oluşturuyordu. Bunlara ortalama 3 katı başvuru geldi. konut bölgesinde 5 yıldır oturuyor olma, 840 YTL'lik gelir gibi şartlar olmasa daha da fazla başvuru olurdu. Diğer sosyal konutların da yüzde 80'i satıldı. Konut piyasasında büyük durgunluk olmasına karşın, satışa çıkan konutların yüzde 80'i satıldı.''

TOKİ TÖRENLERİNDE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI

''TOKİ'nin son dönemde düzenlediği anahtar teslim törenleri ile Başbakan'a propaganda imkanı sağlandığı'' yönündeki eleştirilerin hatırlatılması üzerine, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar, şunları söyledi:

''TOKİ Başbakan'a bağlı bir kuruluş. Bu proje de kendisinin projesi. Konutları yapmış veriyor. Beni de teknisyen olarak çağırıyor. Ben arkada duruyorum, bakanlar önde duruyor. Ben törende konuşmuyorum, anahtar da vermiyorum. Sadece yardımcı oluyoruz. Biz devletin memuruyuz. Başbakan kendi memurunu idare edemeyecek mi?... Başbakan kendine bağlı elemanları idare etmeyecek mi? Tören masrafları kesinlikle bizden çıkmıyor. Başbakana bağlı bir kuruluş olarak, projelerde başbakanın konuşması gayet normal...''

AA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.