Alaton’a suikast iddiası

Alaton’a suikast iddiası

Ümraniye sanıklarının bilgisayarında İshak Alaton'a suikast gerçekleştirileceğine dair belge bulundu

Ümraniye sanıklarından Kuva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün bilgisayarında Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve işadamı İshak Alaton'a suikast gerçekleştirileceğine dair belge bulundu

Ümraniye'de ele geçirilen el bombalarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Kuva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün bilgisayarında Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve işadamı İshak Alaton'a suikast gerçekleştirileceğine dair belge bulundu. Bu nedenle Bartholomeos, Mutafyan ve Alaton'un korunması için güvenlik önlemleri artırıldı.

“Terör örgütü üyesi olmak” ve “askeriyeye itiatsizliğe tahrik” suçlarından tutuklanan Kuva-i Milliye Derneği Başkanı Bekir Öztürk'ün evinde bulunan bilgisayarda yapılan inceleme sonucu ele geçen belgede, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ermeni Patriği Mutafyan ve işadamı İshak Alaton'a suikast gerçekleşeceğine ilişkin birtakım ifadelerin yer aldığı öğrenildi.

SAVCILIK KORUMA TALEP ETTİ

Savcılığın, MİT, JİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne Bartholomeos ve Mutafyan'ın suikasta karşı korunması için güvenlik önlemlerinin artırılması, Alaton'a koruma tahsis edilmesini içeren bir yazı gönderdiği belirtildi. Söz konusu yazıda yer alan, “1. Şok Suikast: Fener Patriği Bartholomeos bir suikast sonucu öldürülüyor. 2. Şok Suikast: Ermeni Patriği Mutafyan öldürülüyor. 3. Şok Suikast: İshak Alaton öldürülüyor” sözlerinden dolayı adı geçen 3 ismin korunması için güvenlik önlemlerinin artırılmasının talep edildiği ifade edildi.

Seda Kılıç/Akşam



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.