Alanya'da 100 hektarlık alan yandı

Alanya'da 100 hektarlık alan yandı

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan: Seki, İshaklı ve İsbatlı köylerinde orman yangınında 100 hektarlık alan yanarken 10 ev de zarar gördü

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Seki, İshaklı ve İsbatlı köylerinde dün akşam saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre, 100 hektarlık alan yanarken 10 ev de zarar gördü.


Alanya Kaymakamı Hulisi Doğan, dün akşam saatlerinde başlayan yangının kontrol altına alındığını söyledi. 300 hektarlık bir alanda çıkan yangın sonucunda 100 hektarlık makilik alanın yandığı bilgisini veren Doğan, 3 uçak ve 3 helikopterle yangın söndürme çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Doğan, yangından dolayı toplam 10 evin de zarar gördüğünü açıkladı.

 

Doğan, "Gece çok kötü bir görünüm arz ediyordu. Korktuğumuz olmadı. En azından can kaybımız yok, bu mutluluk verici bir durum. Akşam herkesi yangın alanının dışına taşıdık. Bu rüzgara rağmen İshaklı köyünde 3 ev zarar görmüş. Diğer iki köyümüzde de ciddi hasar olmadığı bilgisini aldım." dedi.

 

Dün akşam saatlerinde başlayan yangın şiddetli rüzgarında etkisi ile kısa sürede hızla yayıldı. Köyün üzerine çöken aşırı duman nedeniyle, kurtarma ve söndürme çalışmaları güçlükle yürütüldü. Jandarma, can güvenliği nedeniyle köyleri boşalttı. Köylüler, yangın karşısında eli kolu bağlı bir şey yapamamanın üzüntüsü içerisinde gözyaşı döktü. Muhtar Mehmet Karadağ, köyün tamamen yanmasından endişe duyduklarını, itfaiyenin çok yetersiz olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde dağın arka tarafında bulunan Isbatlı köyünde başlayan yangının köylerine sıçradığını, bir anda alevler içinde kaldıklarını anlatan Karadağ, "Maalesef yangın büyüdü. 300 hanelik köy tamamen yanacak diye çok korktuk. Aşırı duman nedeniyle köyün diğer yarısına ulaşılamadı." dedi.

 

Jandarma ekiplerinin geniş güvenlik önlemleri aldığı yangın söndürme çalışmaları sırasında köylülerden bazıları evlerine gitmek için jandarmaya direndi. Askerden yeni geldiği öğrenilen bir genç ise gördüğü manzara karşısında adeta şok oldu. Genç, bütün birikimini bu eve yaptığını belirterek, "Ne olur evimi kurtarın" diye uzun süre bağırdı.

 

Köy sakinlerinden İbrahim Koçak, yangının neden çıktığı konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ancak, birçok insanın yaptığı birikimin bir anda kül olmasından endişe ettiğini kaydetti. Akşam saatlerinde köyü boşaltan köylüler yavaş yavaş evlerine geri dönmeye başladı.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.