Akıllara durgunluk veren bir cinayet

Akıllara durgunluk veren bir cinayet

İki işsiz genç, paraları için yaşlı çifti hunharca katletti. 80 yaşındaki kocayı öldüren caniler, evdeki yaşlı kadına önce tecavüz etti, sonra boğdu. Yetmedi cesedini ocakta yaktı.

Ercan KAYLI'nın haberi

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde iki işsiz genç, paralarını ve değerli eşyalarını çalmak istedikleri yaşlı çifti vahşice öldürdü. M.D. ve F.D., önce 80 yaşındaki Osman Taşgın'ı 24 bıçak darbesiyle öldürdü, 67 yaşındaki eşi Safiye Taşgın'ı da dövüp tecavüz ettikten boğdu.

Bozbel Köyü'nde yaşanan vahşet bu kadarla da kalmadı. İki cani, yaşlı kadının cesedini evdeki ocakta yaktı. Dalaman jandarması zanlılardan M.D.'yi olaydan 2 gün sonra yakalayıp gözaltına aldı. F.D. ise izini kaybettirdi.

Tüyler ürperten olay, 17 Haziran günü saat 19.30 sıralarında yaşandı. Köyceğiz İlçesi Otmanlar Köyü nüfusuna kayıtlı M.D. (25) ile Köyceğiz'in Toparlar Beldesi doğumlu F.D. (25), Dalaman'a 32 kilometre uzaklıktaki dağ köyü Bozbel'in 2 kilometre dışındaki evlerinde yalnız yaşayan Safiye- Osman Taşgın'ın para ve değerli eşyalarını çalmak için plan hazırladı. Bölgeyi iyi tanıyan M.D. ve F.D., yaşlı çiftin evine yaklaştığında bahçeyi sulayan Osman Taşgın ile karşılaştı. Üzerine saldırdıkları yaşlı adamı 24 yerinden bıçaklayarak öldüren zanlılar, daha sonra eve girerek Safiye Taşgın'ı dövmeye başladı. Zanlılar, yere yığılan kadına sırayla tecavüz ettikten sonra da boğdu. Gözü dönmüş caniler, kadının cesedini de evin ocağında yaktı. Zanlılar, evde ve kurbanlarının üzerinde buldukları para ve değerli eşyaları aldıktan sonra kaçtı.

Aynı gün saat 21.00 sıralarında anne babasını ziyarete gelen M. Taşgın, vahşeti görünce şok yaşadı. Oğul Taşgın, Dalaman Jandarma Komutanlığı'na haber verdi. Dalaman jandarması, başlattığı geniş çaplı çalışmaları sonucu zanlılardan M.D.'yi bugün yakalayarak gözaltına aldı. Vahşetin diğer zanlısı F.D.'nin halen arandığı bildirildi.

ZANLIYI ELİNDEKİ KESİK ELE VERDİ

Dalaman'da Osman Taşgın ve eşi Safiye Taşgın'ın vahşice öldürülmesi olayının zanlılarından M.D.'yi, elindeki kesik ele verdi.

Osman Taşgın'ı 24 bıçak darbesiyle, Safiye Taşgın'ı da dövüp tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren F.D. ve M.D.'nin, olayın ardından cinayeti işledikleri Bozbel'e 15 kilometre mesafedeki Gürleyik Köyü'ndeki akrabalarının yanına gittikleri, geceyi burada geçirdikleri belirlendi. F.D. ertesi sabah köyden ayrılırken, M.D. burada kaldı. Öğle saatlerinde de olayı araştıran jandarma bu köye geldi. Evleri arayan jandarma elinde kesik izi bulunduğu için şüphelendiği M.D.'yi kan testi yaptırmak için Dalaman Devlet Hastanesi'ne götürdü. Yapılan testten çıkan sonuç, olay yerinden alınan kurbanların dışındaki kan örnekleriyle karşılaştırıldı. Her iki kan örneğinin de M.D.'ye ait olduğu anlaşılınca zanlı gözaltına alındı. M.D., bugün öğleden sonra çıkarıldığı mahkemede de suçunu itiraf edince tutuklanarak Muğla Ceza Evi'ne gönderildi. M.D.'nin mahkemede “Çok pişmanım” dediği belirtildi.



Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.