Afro Su Dalgası Uygulaması Nasıl Yapılır?

Afro Su Dalgası Uygulaması Nasıl Yapılır?

Afro Su Dalgası Uygulaması Nasıl Yapılır?

 

 

Togo Stüdyo profesyonel ekibiyle yaptığı afro su dalgası ile büyük beğeni topluyor. Afro su dalgası, Afrikalı kadınların saçlarının doğal halini sahnede yansıtmak isteyen Jazz müzik yapan sanatçılar tarafından moda haline getirilmiştir. Kullanımı ve bakımı kolay olan bu saç modeli ile aynı zamanda saça inanılmaz bir hacim kazandırılır. Düz saçlardan sıkılan kadınların severek kullandığı bir modeldir.

Uygulama en az 1 ay en fazla 4 ay kullanılma sahiptir. Bu süre saçların uzama hızına bağlıdır. Ancak bazılarında uygulamayı yapan saç tasarım merkezinin hatalarından kaynaklanan daha kısa sürelere de rastlanmaktadır. Ancak Togo Stüdyo’da bu uygulama sıklıkla ve uzman kişiler tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu nedenle dünya genelindeki ortalama süreler geçerlidir.

Afro Su Dalgası Uygulaması

 

Bu saç şekillendirme uygulamasının yapılabilmesi için orijinal saçın 8 cm’den uzun olması gerekir. Daha kısa olan saçlara uygulandığında sağlıklı sonuçlar vermeyeceğinden yapılmaz. Orijinal saç bazen balıksırtı şeklinde örülür. Üzerine özel bir teknikle yerleştirilen kıvırcık saç tutamları başın her yanına uygulanır. Sonunda daha hacimli ve kıvırcık saçlara sahip olanlar da mutlu olurlar.

İlk günler saçların bu kabarık ve kıvırcık hali garip gelse de insanlar birkaç günde buna alışmaktadırlar. Hatta Togo Stüdyo saç tasarım merkezimizde Afro su dalgası yaptırdıktan buna alışıp sürekli devam edenler çoğunluktadır. Hacimli ve kıvırcık saçlar insanların oldukça ilgisini çekmektedir.

Afrika örgüsü şeklinde yapılan saç şekillendirme uygulamasının bu uygulamayla karıştırıldığı görülmektedir. Ancak tek benzer yönü Afrika örgüsü yapıldıktan ve örgüler açıldıktan sonra meydana gelen ilk görünümdür. Afro dalgası için bu görünüm devamlıdır. Afrika örgüsü için ise yıkandığında geçecektir.

Afro Su Dalgası Uygulama Sonrası Bakımı

 

Afro su dalgası, uygulama sonrası bakımı oldukça kolay olan bir saç şekillendirme biçimidir. Haftada en az 2- 3 kez kremsiz ve mentollü bir şampuanla yıkanmalı ve kuru saça uygulanan kremle kremlenmelidir. Saçlar tarakla taranmamalıdır.

Saçlara ısı işlemi gerektiren şekil verme çalışmaları yapılmamalıdır. Saçların tarakla taranması ile bağlanma kısımlarında ve örgülerde deformasyon olabileceğinden önerilmez. Bunun yerine kremleme ve elle düzeltme şeklinde şekil verme yapılabilir. Eğer güzel bir Afro su dalgası yaptırıp, sağlıklı bir şekilde kullanmak isterseniz;  mutlaka işinin ehli bir kuaför tarafından uygulanmasını sağlamanız gerekmektedir. Togo Stüdyo’da bu uygulama uzman kişiler tarafından yapılmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.