Adana'da 'Şehide Saygı, Teröre Lanet'

Adana'da 'Şehide Saygı, Teröre Lanet'

Adana'nın Ceyhan ilçesinde binlerce kişi, belediye ve esnaf odaları tarafından düzenlenen "Şehide Saygı, Teröre Lanet" mitinginde terörü lanetledi.

Ceyhan Belediyesi ile esnaf odalarının oluşturduğu Güçbirliği Vakfı Girişimi tarafından düzenlenen program, Demir Köprü'de toplanan vatandaşların hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı'nı okumasıyla başladı. Buradan polisin geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşe geçen binlerce Ceyhanlı, taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla terörü lanetledi.

Dev Türk bayrakları eşliğinde yürüyen genç yaşlı binlerce kişi, "Hepimiz Türküz, hepimiz Atatürkçüyüz", "Her Türk asker doğar", "Peşmerge haddini aşma", "Ne mutlu Türküm diyene", "Vatan sana canım feda", "Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir", "Bu vatan için hepimiz şehidiz", "Teröre lanet, Türk askerine destek" ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attı. Yürüyüş yapan vatandaşlara, Türk bayraklarıyla donatılan apartmanlardan da alkışlarla destek verilirken, yürüyüşe katılan asker kıyafetli çocuklar dikkat çekti.

Yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na gelen vatandaşlar, alana sığmadı. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk koyan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı'nı okudu.

Ardından Tertip Komitesi adına bir konuşma yapan Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, emperyalist güçlerin Türkiye'yi bölme çabalarının devam ettiğini belirterek, "10 yıl sonra Türkiye de Irak gibi olabilir, şimdiden tedbir almalıyız. Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak için varız, Atatürk'ün gösterdiği yolda ilerliyoruz. Vatanımızı seviyoruz, böldürmek istemiyoruz. Onun için büyük Türk milleti olarak kenetlenmeliyiz" dedi.

 Sözlü, konuşmasının sonunda, mitingi düzenleyen Tertip Komitesi üyelerine teşekkür etti.

Vatandaşlar, mitingin ardından sessizce dağıldı.

(aa)

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.