Açılan Davanın Ayrıntıları Neler?

Açılan Davanın Ayrıntıları Neler?

Mustafa ve Emir Sarıgül'ün kamu görevlisine hakaret ve birden fazla kişi ile tehdit suçlamaları ile açılan davanın ayrıntıları neler? İnönü Mart 2015’de kesinleşen takipsizlik kararına itiraz etmişti. Bunu üzerine Yargıtay takipsizlik kararını bozdu...

Eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün suç duyurusunda bulunmaları üzerine başlayan soruşturmada, Mustafa Sarıgül’ün, birden fazla kişiyle tehdit ve kamu görevlisine hakaret suçlarından 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması isteniyor, Emir Sarıgül hakkında ise birden fazla kişi ile tehdit suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası alması talep ediliyor.

44. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, sanıklardan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül katılırken, oğlu sanık Emir Sarıgül sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya gelmedi. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Mahbube Nazlı İnönü’yü ise avukatları temsil etti.

mustafa-sarigul.jpg

"HEPSİ GELSİN"
Sarıgül, duruşmalara sürekli katılacağını belirtti "Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum. İddia sahipleri geldiği zaman onlara da sorularım olacaktır. Bu mahkemede doğru kararın çıkacağına inancım tamdır. Bu konu benim siyasi geleceğimi yıpratmaya yönelik içi boş bir davadır. Doğru ve haklı olduğumuzu tüm kamuoyu biliyor. Bize yapılan haksızlığı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum." ifadelerini kullandı. Söz alan müşteki Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü'nün avukatı ise davaya müdahil olmak istediklerini ve tanık anlatımlarından sonra gerçeğin ortaya çıkacağını ifade etti. Müdahillik talebine ilişkin görüşü sorulan sanık Sarıgül, "Katılsınlar, hepsi gelsin" dedi.

nazli-ve-hayri-inonu.jpg
 
Hayri ve Nazlı İnönü'nün davaya müdahillik taleplerini kabul eden mahkeme, sanık Emir Sarıgül'ün bir sonraki celseye katılması ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 29 Aralık'a erteledi.
 
emir-sarigul.jpg
 
DAHA ÖNCE
Mustafa Sarıgül ve Emir Sarıgül hakkında savcılık tarafından verilen takipsizlik kararı Mart 2015’de kesinleşmiş ancak Hayri İnönü, avukatı aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na başvurarak savcılık kararına itiraz ederek “Kanun yararına bozma” talebinde bulunmuştu. Yargıtay, 3 Aralık 2015’de savcılığın takipsizlik kararının kanun yararına bozulmasına karar vermiş ve Yargıtay’ın bozma kararı üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı dosyayı yeniden ele almıştı.
 
29 Aralık 2016 Tarihine ertelenen davada Sarıgül'leri nelerin beklediği merak konusu...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.