“acil önlem”

“acil önlem”

Şişli Belediyesi, küresel ısınma nedeniyle artan hava sıcaklığına karşı yurttaşların ve çalışanlarının sağlığını korumak için bir dizi “acil önlem” paketini uygulamaya koyuyor.

26 Haziran-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında uygulanacak olan “Acil Önlem Programı” çerçevesinde, su ve yakıt tasarrufu sağlamak amacıyla ilçedeki temizlik, ağaçlandırma, sulanma ve asfaltlama çalışmaları akşam saatlerine kaydırılıyor.

 

Uygulama kapsamında belediyenin  sağlık poliklinikleri 24 saat süreyle hizmet verecek,belediye binasında da gece 24.00’e kadar nöbetçi ekip bulundurulacak. Ayrıca ilçenin çeşitli noktalarında sağlık ekipleri bulundurulacak ve sıcaktan etkilenen yurttaşlara acil müdahale yapılacak.

 

Yaz dönemi boyunca Şişli Belediyesi tarafından alınacak tedbirler şunlar:

 

·        İnsan yoğunluğunun fazla olduğu meydan ve noktalarda gezici sağlık ekibi bulundurulacak. Bu ekipler, aşırı sıcaktan etkilenebilecek yurttaşlara anında müdahale yapacak.

 

·        Şişli Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı gibi merkezi noktalarda içme suyu dağıtılacak.

 

·        Belediyeye ait sağlık poliklinikleri gece 24.00’e kadar hizmet verecek. Gece rahatsızlanabilecek yurttaşlar için 24 saat ambulans hizmeti verilecek.

 

·        Belediye merkez hizmet binasında 24 saat nöbetçi ekip bulundurulacak.

 

·        Belediye personelinin çalışma saatleri yeniden düzenlenecek. Buna göre, asfaltlama, sulama, ağaç dikme gibi çalışmalar saat 18.00’den sonra yapılacak. Böylece su ve yakıt tasarrufu sağlanacak.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.