ABD Türkiye'deki vatandaşını uyardı

ABD Türkiye'deki vatandaşını uyardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki olası terör saldırılarına karşı vatandaşlarını uyardı. Bakanlık, Ankara'ya gönderdiği mesajda 'terör saldırıları artabilir' uyarısı yaptı:

ABD Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliği'ne gönderdiği mesajda, Ankara, İzmir ve Güneydoğu'da meydana gelen terör saldırılarını hatırlatarak, önümüzdeki günlerde terör saldırılarının artabileceği vurgulandı.

Barışçıl amaçla da olsa eylem ve mitinglerin yapıldığı yerlerden uzak durulması istenen mesajda, Türkiye'de tatil yapan ve yaşayan Amerikan vatandaşlarının, potansiyel şiddet ve terör saldırılarına karşı dikkatli olmaları ve böyle olayların yaşanacağı bölgelerden, eylemlerin olduğu yerlerden uzak durmaları gerektiği kaydedildi.

Özellikle alışveriş yerleri, oteller, lokantalar, alışveriş merkezleri, kiliseler ve okulların, göstericiler ve terörist grupların saldırıları için potansiyel hedef olabileceği belirtilen mesajda, yüksek devlet güvenliği altında bulunanların dahi bu tür yerlerde mağdur olabileceklerine dikkat çekildi.

İHA



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.