AB Delegasyonu Şişli'de

AB Delegasyonu Şişli'de

Avrupa Birliği ve Şişli Belediyesi, Roman Toplumu için buluştu.

Şişli ilçesi, sahip olduğu kültürel zenginlik ile ülkemiz ve Avrupa için benzersiz bir ortak yaşam ortamı sunuyor. İlçenin özgün demografik yapısına duyarlı bir hizmet anlayışı ile kapsayıcı ve katılımcı bir yerel yönetim olan Şişli Belediyesi, ilçenin tüm renklerini kucaklayarak, birlikte yaşama, eşit vatandaşlık ve aktif katılım ilkeleri çerçevesinde çalışmalarını yürütüyor. Özellikle, ilçenin merkezinde yer alan Kuştepe Mahallesi’nde yoğunlukla yaşayan Roman toplumu ile uzun yıllardır iç içe projeler üreten Şişli Belediyesi, Roman vatandaşların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarını artıracak çalışmaları öncelikli alanları arasında tutmayı sürdürüyor.

AB Delegasyonu Şişli’de

Türkiye ile AB arasında yürütülen Vize Serbestisi Diyalogu çerçevesinde, AB uzman heyeti, Şişli Belediyesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Vize Diyalogu Yol Haritası’nda dördüncü sütun olan “Temel Haklar” alanında “Ayrımcılık ve Roman Konularına” ilişkin olarak uzman heyet, Ayrımcılık ve Roman konularında üretilen politikaları, yürütülen çalışmaları ve iyi uygulamaları yerinde izleyip değerlendirme imkanı buldu.

 

T.C. Dış İşleri Bakanlığı uhdesinde, AB Türkiye Delegasyonu girişimleriyle organize edilen görüşmelere, AB tarafını temsilen AB Üye Devletleri Uzmanı Fernando Villarreal, Avrupa Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Genel Müdürlüğü (DG NEAR) Roman Politikaları Danışmanı Marta Garcia Fidalgo, uzman Katarzyna Marzec ve Francesco Luciani ve AB Türkiye Delegasyonu yetkilisi Kasia Lach katıldılar. Heyet, toplantı sonrasında Kuştepe Mahallesi’nde STK’lar ile alan ziyareti gerçekleştirdi.

 

Haber : Selin ÇİÇEK

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.