61 bin bakkal kepenk kapattı

61 bin bakkal kepenk kapattı

Süpermarket, hipermarket, grosmarket derken mahalle bakkalları bir bir kapanmaya başladı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Coşkun, son 4 yılda yaklaşık 61 bin bakkalın kapandığını söyledi.

Süpermarket, hipermarket, grosmarket derken mahalle bakkalları bir bir kapanmaya başladı.Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, son dört yılda yaklaşık 61 bin bakkalın mesleğini bıraktığını açıklarken, 1995 yılında 600 bin olan bakkal sayısı da 250 bine düştü.
Meclis’te bir yıldan fazla süredir bekleyen Hipermarket Yasası yeni yasama dönemine kalırken, bakkal esnafın sorunlarına çözüm bulunamadı. CHP Milletvekili Feridun Fikret Baloğlu’nun, bakkal esnafının sorunlarını ilişkin soru önergesine yanıt veren Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, 2004-2006 yılları arasında Türkiye genelinde 60 bin 938 bakkal esnafının mesleğini bıraktığını bildirdi. Coşkun, Antalya Esnaf ve Sanatkar Sicil Müdürlüğü’nün verilerine göre de aynı dönemde Antalya’da kapanan bakkal sayısının 2 bin 420 olduğunu belirtti.

Coşkun, 1990’lı yılların başlarında ivme kazanan marketleşme süreci ile birlikte, her türlü ihtiyaç malzemesinin satıldığı alış-veriş merkezlerinin sayılarındaki artışın çeşitli sorunları beraberinde getirdiğini söyledi. Bu sorunların giderilmesi için, büyük mağazaların kurulmaları, ticari faaliyette bulunmaları ve denetlenmelerine ilişkin düzenlemeleri içeren Mağazalar Kanunu Tasarısı’nın 24 Şubat 2006’da TBMM’ye gönderildiğini anımsattı. Coşkun, tasarının, tüketici haklarına, modern kentleşmeye ve rekabet şartlarına olumlu katkı sağlaması için valiliklerden belediyelere, iş adamlarından sendika ve sivil toplum örgütlerine kadar geniş bir kesimden görüş alındığını anımsattı



ANKA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.