59. Hükümet'ten Topbaş'a büyük jest

59. Hükümet'ten Topbaş'a büyük jest

Adalet Bakanlığı, Bayrampaşa Cezaevi ve Sultanahmet Adliyesi'ni İstanbul Belediyesi'ne devretti. Başkan Topbaş, adliye binası ve cazaevi yerine ne yapacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kendilerine devredilmesi planlanan Sultanahmet Adliyesi binasını otel veya müzeye dönüştürmek istediğini bildirdi. Topbaş, yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilmesi planlanan Bayrampaşa Cezaevi ve Sultanahmet Adliyesi binalarıyla ilgili projelerini anlattı.

BAYRAMPAŞA CEZAEVİ'NE 'ÖZEL PROJE'

Bayrampaşa Belediye Başkanı'nın cezaevinin bulunduğu alanın dönüşüm amacıyla kullanılmasını istediğini belirten Topbaş, ''Ama benim çok özel bir projem var. Satmayı düşünmüyorum, değerlendireceğiz. Bayrampaşa Cezaevi Silivri'ye taşınınca uygulama yapacağız. Çevreyi uçuracak şeyler bunlar. Çok etkileyeceği için açıklamıyorum'' dedi.

ADLİYE OTEL VEYA MÜZE OLACAK

Topbaş, Sultanahmet Adliyesi'nin bulunduğu yerin de çok değerli olduğunu, burada da adliye taşındıktan sonra uygulamanın başlayacağını kaydetti. Sultanahmet'in turizm bölgesi olduğunu ve böyle bir bölgede kelepçeli insanların, sokaklara taşan kavga görüntülerinin olmaması gerektiğini ifade eden Topbaş, ''Sultanahmet Adliyesi'nin turizm amaçlı kullanılmasını düşünüyorum. Müze ve otel olabilir'' diye konuştu.

 Topbaş, Büyükşehir Belediyesine gelir elde etmek amacıyla İETT arazisi değerinde olmasa da satmayı planladıkları başka gayrimenkulleri de bulunduğunu, bunların hazırlıklarını yaptıklarını bildirdi. Bu yerlerin isimlerini rant oluşmasını engellemek amacıyla açıklamak istemediğini ifade eden Topbaş, ''İmar durumlarını tespit edip, diğer hazırlıkları yaptıktan sonra satışı düşünüyoruz. Aynen İETT'de olduğu gibi açık artırma yapılacak'' dedi.

PROTOKOL

Bu arada, Adalet Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan bir protokolle, Adalet Bakanlığı, tahsisi kendisine, mülkiyeti Maliye Bakanlığına ait Sultanahmet Adliyesi, Bayrampaşa Cezaevi ve Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü taşınmazlarının Büyükşehir Belediyesine devredilmesine muvafakat verdi.

Protokole göre, Büyükşehir Belediyesi, taşınmazların süresi içinde boşaltılarak belediyeye devrinin sağlanması halinde, 110 bin metre kare alana sahip olan Bayrampaşa Cezaevi karşılığında, Çağlayan Gürsel Mahallesi'nde bulunan 36 bin metre karelik arsasının Adalet Bakanlığı adına tahsis edilmek üzere Maliye Bakanlığına devrini yapacak. Adalet Bakanlığı da Avrupa yakasında bulunan adliye hizmet binalarının bir araya getirilmesi kapsamında Çağlayan'daki bu arsada yeni Adliye Sarayı yapacak.

Büyükşehir Belediyesi, Sultanahmet Adliyesi'nin karşılığında Adalet Bakanlığına vereceği yere ilişkin çalışmalarını ise halen sürdürüyor.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.