55 bin YTL'ye lüks konut

55 bin YTL'ye lüks konut

İstanbul'da dar gelirli vatandaşlara ayda 407 YTL taksitle ev veriliyor... İşte detaylar...

İstanbul'da ev sahibi olmak isteyen dar gelirlilere yeni bir umut daha doğdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin konut şirketi KİPTAŞ Küçükçekmece Kayabaşı'nda alt gelir gruplarına yönelik toplam bin 140 daireden oluşan 'Kayabaşı Evleri' projesinin satışına dün başlandı. Küçükçekmece Kayabaşı'nın kentin yeni yerleşim merkezlerinden birisi olacağını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Selamet, "Sadece biz değil, TOKİ de burada çok önemli ve büyük projeler planlıyor. İlk etapta 70 bin konutluk büyük bir kentten söz edebiliriz" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak "Herkes ev sahibi olana kadar" sloganıyla konut hamlesine devam edeceklerini vurgulayan Selamet, "Dönem sonuna kadar hedefimiz, KİPTAŞ'ın ürettiği konut sayısını 50 bine ulaştırmak. Başlatacağımız yeni sosyal konut projeleri sayesinde İstanbullular, çok az peşinatla çok uzun vadeli rakamlarla konut sahibi olmaya devam edecekler" diye konuştu.

Bin 140 konutun içindeki giriş katta bulunan 16 dairenin engelli vatandaşlara ayrıldığını belirten Ahmet Selamet, bu dairelerin engellilerin yaşamını kolaylaştıracak şekilde tasarlandığını ifade etti.

AYLIK TAKSİTLER 407 YTL

Vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacaklarını belirten KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da, aylık taksitlerin 407 YTL'den başlayacağını ve dileyen hak sahiplerinin konutların biti-rileceği süre olan 18 aydan sonra ödemeye başlayabileceklerini kaydetti. İsmet Yıldırım, alt gelir grubuna hitap eden bu projeden, İstanbul'da bir yıl süreyle ikamet eden ve anne-babası da dahil, üzerine kayıtlı hiçbir gayrimenkulü olamayan vatandaşların yararlanabileceğini söyledi. Kayabaşı Evleri için vatandaşların 6 Aralık-4 Ocak 2008 tarihleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasından müracaat formlarını temin edebilecek. KİPTAŞ'ın konut sektöründe çok önemli bir marka haline geldiğini belirten Ahmet Selamet, “KİPTAŞ markası artık yurtdışına açılmaya başladı. Suriye, İran, Üsküp hatta Moskova, San Petersburg gibi yerlerde de projelerimiz var. İlk etapta Suriye'de bir kavşak inşaatı gerçekleştirilecek” dedi.

Kredi faizi % 1'in altında

Alt gelir grubuna yönelik hazırlanan projede, maddi durumu kötü vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmaları planlanıyor. 75, 110 ve 115 metrekare büyüklüğünde tasarlanan dairelerin satış fiyatları, 55 bin YTL' den başlıyor. Peşinat fiyatı 2 bin ve 3 bin YTL olarak belirlenen dairlerden 75 metrekarelik olanın fiyatı 55 bin YTL'den başlarken, 115 metrekare giriş katlar 99, normal katlar ise 110 bin YTL'den satışa sunuluyor. Dileyen vatandaşlar 0,84 kredi faiz oranı ve 139 aya kadar vade imkanıyla banka kredisi kullanabilecek. 18 ayda tamamlanacak olan evlerden almaya hak kazanan vatandaşlar, teslimata kadar ödeme yapamayacak.

Yeni Şafak


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.