233 YTL taksitle ev imkanı

233 YTL taksitle ev imkanı

TOKİ alt gelir grubunu hedefleyen kampanyası ile herkesi ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. Peki şartlar ne?

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) alt gelir grubu için İstanbul Tuzla'da yaptırdığı 984 konutu, 11 Mart'tan itibarin satışa çıkarıyor.

TOKİ'den verilen bilgiye göre, büyüklükleri brüt 74,94-84,95 metrekare arasında değişen konutların satış fiyatı 50 bin 18-88 bin 318 YTL olarak belirlendi.

Konutlar için başvurular, 11-31 Mart tarihleri arasında Tuzla Belediyesi'ne yapılacak. Başvuru için ilk kez, Anadolu yakasında oturmak, çalışmak veya burada nüfusa kayıtlı olma şartları getirildi. En az 5 yıldır İstanbul Anadolu yakasında ikamet eden veya en az 2 yıldır Anadolu yakasında çalışan veya Anadolu yakası nüfusuna kayıtlı olanlar, konut almak için belediyeye başvurabilecek.

180 AYDA GERİ ÖDENECEK

Konutların bedelleri, 4 bin YTL'si peşin olmak üzere 180 ayda geri ödenecek. İlk taksit ödemesi, konut teslim tarihini takip eden ay başlayacak.

Başvuracak kişilerde ayrıca, “TC vatandaşı ve 30 yaş üzerinde olma, TOKİ'den daha önce konut almama veya kredi kullanmama, kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı bağımsız herhangi bir gayrimenkulü bulunmama, aylık hane halkı gelirinin de net 2 bin YTL'den fazla olmama” şartları aranacak.

DUL KADINLARDA YAŞ ŞARTI YOK

Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmayacak. Babası veya hem babası hem de annesi vefat etmiş yetim (bekar) kadınlarda yaş şartı 25 ve üzeri olarak uygulanacak.

Bu şartlara sahip şehit aileleri, terör malulleri ile dul ve yetimlerinin, İstiklal Savaşı Gazisi, Kore Gazisi, Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri ile diğer isteklerin talepleri 3 ayrı kategoride kabul edilecek.

KURA 14 NİSAN'DA

Başvurularda gaziler ile diğer alıcı adaylarından bin YTL başvuru bedeli alınacak. Konut sayısından fazla başvuru gelmesi halinde, konut almaya hak kazananlar, 14 Nisan'da çekilecek kura ile belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.