Zümrüt Kuyumculuk: “En İyi Yatırım Aracı Altın"

Zümrüt Kuyumculuk: “En İyi Yatırım Aracı Altın"

Yaklaşık 25 yıldır Mecidiyeköy’de hizmet veren Zümrüt Kuyumculuk sahibi Rıdvan Kusanç, altın piyasasını değerlendirdi.

Zümrüt Kuyumculuk 5 ay önce iş yerinde yaptığı genişlemeyle birlikte çalışan sayısında da on üç kişiye ulaştı. Mecidiyeköy, Kapalıçarşı ve Marmaris’te şubeleri bulunan Zümrüt Kuyumculuk sahibi Rıdvan Kusanç, altın piyasasını değerlendirdi ve en iyi yatırımın altına yapılan yatırım olduğunu belirtti ve sözlerine şunları ekledi:  “Şuan piyasasını biraz esnek gördüğüm altının düşse bile eski seviyelerine en hızlı şekilde yükseleceğini düşünüyorum. Altın sezonu açılmış bulunmaktadır, buna bağlı olarak yoğunluğumuz başladı. Sezon nisan ayında başlar ve haziranda biter. Temmuz ve Ağustos aylarını zayıf geçirdikten sonra kış aylarına girene kadar tekrar yoğunluk devam eder”.

 Özellikle düğün sezonunda en çok karşılaşılan sahte altınların sandığımızın aksine gerçek altın olduğunu vurgulayan Rıdvan Kusanç, bu durumun altınların ayarının düşük olmasından, bu nedenle de çok hafif olmasından kaynaklandığını belirtti. Özellikle müşterilerin bunları tercih etmesi üzerine bu altınların satıldığını, kuyumcuların sahte olarak satmadığını ve istenilen zamanda bozdurulduğunu sözlerine ekleyen Kusanç, normal bir çeyrek altın 1.75 gramken, bu ayarı düşük altınlar 0.15 gram olduğunu; satarken birinin 155 lira, diğerinin ise 20 lira ettiğini belirtti. 

Bir diğer merak edilen konulardan biri olan yalancı tektaş konusunda ise yine sahte olmadıklarını, fakat insanlarda o şekilde bir intiba bıraktıklarını belirten Kusanç, “Normal bir tektaş ile yalancı tektaş arasında görüntü olarak hiçbir farkı yok. Altında olduğu gibi tektaşlarda da karat farkı olduğu ve buna bağlı olarak fiyatların değiştiğini de sözlerine ekledi. Tektaşlarda,  taşların karatlarına ve değerlerine göre iki tektaş arasında ki fiyat farkı 2000-3000 TL’lere kadar çıkabiliyor” dedi. 
 



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum