zeytinli dondurma

zeytinli dondurma

Türkiye ve Yunanistan'ın damak tadına yeni bir lezzet sunan İmren Pastanesi'nin sahiplerinden Ahmet Tarçın, şimdi de zeytinli dondurma üretti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yıllar önce ilk defa yaptığı sakızlı dondurmayla Türkiye ve Yunanistan'ın damak tadına yeni bir lezzet sunan İmren Pastanesi'nin sahiplerinden Ahmet Tarçın, şimdi de zeytinli dondurma üretti.


Sakız Adası'ndan 1954 yılında gelen sakız özleriyle dondurma yapan Tarçın, iki yıllık bir çalışmayla zeytinli dondurma imal etmeyi de başardı. Bunun özellikle Ayvalık bölgesi ve Yunanistan'ın Midilli Adası'nda büyük rağbet gördüğünü belirten Tarçın, "Daha önce arkadaşlarla zeytinli dondurma imal etmeye karar verdik. İlk defa bu sene müşterilerimize sunduk. Yunanlıların çok hoşuna gitti. Önümüzdeki yıllarda da Ayvalık halkına ve Yunan turistlere bölgenin değişik tatlarından alışılmadık lezzetler sunmaya devam edeceğiz." dedi.

 

Damak tadına düşkün Yunanlar ise zeytinli dondurmayı ilk defa yediklerini ve hoşlandıklarını söyledi. Zeytinli dondurmanın tadına ilk defa bakan Ayvalıklı vatandaşlar da çok beğendiklerini aktardı.

 

Zeytinli dondurma yapılırken süt, Yunanistan'dan özel getirilen damla sakızıyla kaynatılıyor. Dondurma kıvamına geldikten sonra soğutuluyor ve içine, marmelat haline getirilmiş zeytinler karıştırılıyor. Son olarak da Antep fıstığı veya diğer garnitürler ilave ediliyor.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.