Zengini fakiri ayırmayan hastaneler geliyor

Zengini fakiri ayırmayan hastaneler geliyor

Sağlık sektöründe önemli yatırımlara girişen Medical Park Grubu, iki yılda yapacağı 30 hastane zinciriyle Türk hastaları, uluslararası standartlarda tedavi olmayı planlıyor..

11 yıl önce hastane yatırımlarına girişen kulak burun boğaz uzmanı Dr. Muharrem Usta ile Sancak Yatırım’ın Başkanı Ethem Sancak’ın biraraya gelerek yüzde 50 yüzde 50 ortaklıkla kurdukları bir şirket olan Medical Park Sağlık Grubu, belirledikleri iddialı iş hedefleri doğrultusunda 2008 yılı sonuna kadar Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde 30 ilde 30 hastane kurma projesini yürürlüğe koydular.

Bu hastanelerde ülke nüfusunun yüzde 70’i gibi büyük bir çoğunluğa ‘A’ grubu hastane hizmeti vereceklerini taahhüt eden Muharrem Usta ile Ethem Sancak, ayrıca bu hastanelerin Batı ülkelerinde çalışan ünlü Türk doktorlarına da çalışma üssü görevi yapacağını söylüyorlar. Her hastane, ayrı bir dalda uzmanlık sağlayacak. Hastanelerdeki tedavi fiyatlarının ise gerçek maliyetleri yansıtması planlanıyor.

ULAŞILABİLİR HASTANE

Emekli Sandığı, SSK ve Bağ - Kur’lular da dahil sosyal güvencesi olan herkes için “ulaşılabilir hastane” formülüyle uluslar arası standartlarda özel hastane hizmeti vermeyi planlayan Medical Park Grubu, bu anlamda İstanbul Fatih ve Bursa’da iki hastane açtı. Şimdi İstanbul Bahçelievler hastanesini 31 Mayıs’ta hizmete verecek olan grup, bu yılın sonuna kadar Antalya ve onun ardından da İstanbul Göztepe’de açılacak zincirlerle hastane sayısını beşe çıkaracak. Aynı zamanda Özel Hastaneler Derneği Başkanı olan Muharrem Usta, şu anda Türkiye’de 300 özel hastane olduğunu ancak bunlardan sadece yüzde 5’ini oluşturan 10 tedavi kurumunun uluslararası standartlarda çalıştığını anlatırken, Medical Grubu’nun yapacağı hastanelerle sektöre yeni bir soluk getirileceğini ve 2- 3 sene içinde oranın da yüzde 10-15 hatta yüzde 50’lere kadar yükseleceğini söyledi. Bursa’da açılan hastaneye olağanüstü ilgi olmasıyla kendilerinin de şaşırdığını belirten Usta, “30 hastaneyi tümüyle kurduğumuzda sadece Türkiye’de değil, yurtdışında da global bir marka konseptine ulaşacağız” dedi.

ADRİYATİK’TEN ÇİN’E KADAR UZANACAĞI

Ethem Sancak, özel hastanecilik alanında yapacakları yatırımların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayacağını komşu ve çevre ülkeler yanında kendi deyimiyle “Adriyatik’ten Çin’e kadar” olan coğrafyada da projelerinin süreceğini anlattı. “Yabancılar başarıyor, bizler neden başarmayalım. Biz bu işe baş koyduk” diyen Sancak,“ Bu sektör çok büyüyecek. YÖK de önlemini alsın ve mevzuatlar düzenlensin. Gelecek yıllarda 50 bin doktor ve 100 bin hemşire ile yardımcı personele ihtiyaç olacak” dedi. 2008 sonuna kadar Mersin, G. Antep, Elazığ, Samsun, Şanlıurfa, Erzurum, Trabzon, Ankara, Eskişehir, Konya, İzmir, Siirt, Erzincan, Kayseri ve Edirne’nin de aralarında bulunduğu illerde hizmete açılacak Medical Park hastanelerinin tümünde 4 bin personel çalışacak.

Bugün


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.