'Zeki Sezer'e hakkımı helal etmem'

'Zeki Sezer'e hakkımı helal etmem'

Rahşan Ecevit DSP ve CHP'nin ortak seçim kararı ile neleri hedeflediğini maddeler halinde açıkladı. Ecevit, Zeke Sezer'e aday olması yönünde manevi baskı uyguladı.

DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit, 22 Temmuz’da yapılacak milletvekili seçimlerine aday olmayacağını açıklayan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’e aday olmaması halinde “hakkını helal etmeyeceğini” söyledi.
Rahşan Ecevit, Or-An Sitesindeki evinde solda işbirliğini değerlendirdi. PM üyesi Emrahan Halıcı ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Ecevit, sol seçmenin CHP ve DSP’ye birlikte hareket etmesi yönünde baskı yaptığını hatırlattı.

Ecevit, “İstedikleri oldu. İki sol parti bu sese kulak verdi. Meclise iki ayrı parti olarak girip bu güç birlikteliğini orada da sürdürme kararı aldı. Meclis'te güçbirliği ses birliği demektir. İki parti yan yana gelince daha güçlü ses verecektir. Sol seçmen CHP ve DSP’ye şükran borçludur. Ben de şükran borçluyum” dedi.


GÜÇ BİRLİĞİNDEN 8 BEKLENTİ

Rahşan Ecevit güç birliğinden beklentilini de 8 başlıkta özetledi.

 Bülent Ecevit'in vasiyetinin yerine getirilmesi
IMF politikalarına karşı çıkılması
Türk kimliğinin sulandırılmasına izin verilmemesi, bölücü ve etnik milliyetçilik tartışmalarının engelenmesi 
AB ve Avrupa'nın dayatlamaları karşısında taviz verilmemesi
KTTC'nin bağımsızlığının tanınması
Ülkenin dış pazar olmaktan kurtarılması
Yabancılara toprak satışlarının durdurulması
Irak politikası oluşturulması, türmenlerin ezilmesinin engellenmesi
Kürdistan'a karşı çıkılması

Ecevit, CHP ve DSP’den bu konularda Mecliste özenli davranmalarını istedi.

Rahşan Ecevit, Danıştay saldırısının birinci yıldönümü olduğunu hatırlatarak, “Geçen yıl bugün laiklik karşıtı bir zihniyetin Danıştay’a yaptığı saldırı4 sonucu hayatını kaybeden Hakim Mustafa Yücel Özbilgin toprağa verilmişti. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum ve laik Türkiye Cumhuriyetinin bir daha böyle durumlarla karşılaşmamasını diliyorum” dedi.

Rahşan Ecevit gazetecilerin sorularını da yanıtladı. İşbirliği süreci içinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile görüşüp görüşmediğine ilişkin bir soruya “Hayır, hiç konuşmadık” yanıtını verdi. DSP’ye kaç milletvekilinin verileceğinin sorulması üzerine Ecevit, “O konularla hiç ilgilenmedim” karşılığını verdi.

SEZER ADAY OLMAZSA HAKKIMI HELAL ETMEM

Rahşan Ecevit, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in milletvekili adayı olmayacağını açıklamasını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruya “Çok üzüldüm, aday olmazsa hakkımı helal etmeyeceğimi söyleyeceğim kendisine” yanıtını verdi.

Ecevit, DSP ve CHP seçim işbirliğinin tek başına olmasa bile solda mutlaka iktidar olacağına inandığını söyledi. SHP’nin de bu işbirliğinde yer alıp almayacağının hatırlatılması üzerine Ecevit, “onları konuşmadık aramızda. Önemli olan bu iki büyük partinin güçbirliği yapmasıydı” dedi. Hafta sonu Samsun’da yapılacak Cumhuriyet Mitingi’ne katılıp katılmayacağı sorulunca da Ecevit, “Ben yokum mitinglerde” dedi.

MEDYA İLGİSİ

Rahşan Ecevit’in basın toplantısını adeta bir medya ordusu izledi. Yerli ve yabancı basın mensupları toplantıya büyük ilgi gösterirken, haber kanallarının büyük bölümü de toplantıyı canlı yayınladı.

(ANKA)

 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.