Zeki Sezer: Şok oldum!

Zeki Sezer: Şok oldum!

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Rahşan Ecevit’in söylediği “Aday olmazsa hakkımı helal etmem” ifadesi için “Ecevitlerin benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, milletvekili adayı olmama kararının arkasında olduğunu söyledi. Sezer, Rahşan Ecevit’in “Aday olmazsa hakkımı helal etmem” sözlerini değerlendirirken de “Şok oldum. Ben sayın Rahşan Ecevit’le konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım” dedi.
Zeki Sezer, DSP Parti Meclisi öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sezer, Rahşan Ecevit’in kendisiyle ilgili açıklamalarını şöyle değerlendirdi:
“Şok oldum. Rahşan Ecevit’in, Ecevitlerin Türkiye’nin üzerinde DSP’nin üzerinde ve benim üzerimde çok hakları var. O söz beni şok etti. Ama sanırım çok üzüldüğünü belirtmek içindir bu. Ben sayın Rahşan Ecevit’le konuşurum, hakkını helal etmesini sağlarım.”

CHP listelerinden aday olunması için istifa edilmesi gerekebileceği tartışmalarına da değinen Sezer şöyle devam etti:
“Onlar teknik detaylar. Teknik detayları değerlendiririz. Önemli olan, hep söylüyorum, Türkiye’nin güvencesi Demokratik Sol Partidir. DSP’nin Türkiye’nin güvencesi olduğu hep söylüyorduk. Şimdi görüldü ki rejim tehdit altındayken, bütünlüğümüz tehdit altındayken, ekonomide büyük sıkıntılar varken, DSP Türkiye’de sol bir iktidar alternatifi yaratıyor. Öyleyse Türkiye’nin güvencesi DSP sonsuza kadar aslanlar gibi yaşayacaktır.”

ÖNEMLİ OLAN SOL İKTİDAR
Sezer seçim sürecinde, teknik detaylar konusunda gereğini yapacaklarını söylerken, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Önemli olan sol iktidar alternatifinin Türkiye’nin güvencesi olan DSP’nin bu ülkenin, bu insanların önüne koyuyor olabilmesi. Demokratik solcuların tümü, üzerlerine düşen görevleri yaptığı gibi, özveri gerekiyorsa herkesten çok yapar.”
DSP Parti Meclisi yaklaşık 25 dakikalık bir gecikmeyle başladı. Parti meclisi toplantısında DSP’nin seçimlere girmeme kararı çıkması ve CHP-DSP işbirliği konusunda Genel Başkan Zeki Sezer’e tam yetki verilmesi bekleniyor. Toplantı sonunda alınan kararlar yazılı bir açıklamayla kamuoyuna duyurulacak



ANKA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.