Zehirli İğnenin Ucundaki İlk Türk

Zehirli İğnenin Ucundaki İlk Türk

Florida'da Geçen Ocak Ayında Babası Üstün Ataç'ı Öldürdüğü İddiasıyla Amerikan "Swat" Güvenlik Timlerinin Baskınıyla Evinde Yakalanan Erin Ataç, İdam İstemiyle Yargılanacak.

ıÜüFlorida’da geçen ocak ayında babası Üstün Ataç’ı öldürdüğü iddiasıyla Amerikan "SWAT" güvenlik timlerinin baskınıyla evinde yakalanan Erin Ataç, idam istemiyle yargılanacak. Güney Florida Hapishanesi’nde tutuklu bulunan ve 2 kez hakim karşısına çıkarılmasına rağmen kefalet talebi reddedilen Erin, birinci derecede taammüden adam öldürmekten yargılanacak. Florida’da idam cezaları zehirli iğne ile gerçekleştiriliyor.

ABD’nin Florida eyaletinde 1.5 milyar dolarlık servetiyle "Türklerin Donald Trump’ı" olarak anılan 65 yaşındaki işadamı Üstün Ataç’ı öldüren oğlu 27 yaşındaki Erin Ataç, "birinci dereceden taammüden adam öldürmek" suçundan idam istemiyle yargılanacak. Florida’da ölüm cezaları, zehirli iğne ile gerçekleştiriliyor.

Erin Ataç’ın "babasını öldürmeden önce uyuşturucu kullandığı, cinayeti de uyuşturucunun etkisi altında işlediği" öne sürülmesine karşın, bunun suçunu hafifletmeyeceği belirtildi. Ailesinin Erin Ataç’ın 5 milyon dolar tutması beklenen avukat ve mahkeme masraflarını karşılayacağı, ancak bunun sadece kendisini idamdan kurtarıp ömür boyu hapise çevirmeye yeteceği bildirildi.

SERİ CİNAYET SANILDI


Üstün Ataç, geçen ocak ayında Florida’da kendine ait otel odasında dövüldükten sonra birkaç yerinden bıçaklanarak öldürülmüş olarak bulundu. Ataç’ın cesedini görenler boğazının oldukça derinden kesilmiş olduğunu ifade etmişlerdi. Tanınmış ve sevilen işadamının önce bir seri cinayete kurban gittiği sanıldı. Ama FBI’ın detaylı araştırması sonucunda katilin Üstün Ataç’ın öz oğlu Erin Ataç olduğu ortaya çıktı.

FBI’ın detaylı araştırması sonucunda olay yerinde oğlu Erin Ataç’ın parmak izleri ve evinde yapılan aramada da giysilerinde kan lekeleri tespit edildi. SWAT (Special Weapons and Tactics - Özel Silahlar ve Taktikler) ekipleri, olaydan 2 hafta sonra Erin Ataç’ı evine baskın yaparak 3 saatlik bir direnmeden sonra tutuklayarak cezaevine götürdüler.

Yakınları, Erin’in babasıyla olaydan birkaç hafta önce kavga etttiklerini belirttiler. Uyuşturucu bağımlısı olduğu iddia edilen Erin Ataç’ın, kendilerini yıllar önce terk eden babasından, anne ve kızkardeşlerinin intikamını aldığını söylediği iddia ediliyor.

FBI, elde ettiği verilerin Erin Ataç’ı göstermesi üzerine genç adamı yakın takibe aldı. Babasının cenaze törenine ailesi ile katılan Erin Ataç’ın oldukça soğukkanlı davrandığı, güneş gözlüğünü hiç çıkarmadığı ve hiç ağlamadığı tespit edildi. Cenazeden de oldukça uzak duran Erin Ataç, kız kardeşleri Seda ve Alev’in devamlı ağlamasına rağmen sessiz kalınca, çevresinde de şüphe uyandırmıştı.

Erin Ataç’ın hapishanede kendisini ziyaret eden Amerikalı kız arkadaşı Sara’yla çekilmiş fotoğraflardaki mutlu görünümü dikkat çekti. İdamla yargılanacak bir adamın bu görüntüsü, hayret verici olarak karşılandı.

Fotoğraflarda kalan mutluluk

Florida’da "Türk Trump’ı" diye anılan Üstün Ataç’ın serveti 1.5 milyar doları buluyor. 17 yıl önce ayrıldığı eşi Serpil, kızları Alev, Seda ve oğlu Erin’le (soldan sağa) birlikte çektirdiği bu eski fotoğraf, bir zamanlar Ataç ailesinin mutluluğunu yansıtıyor. Üstün Ataç’ın parası yüzünden öldürüldüğü, Florida’daki söylentiler arasında. Bir polis yetkilisi, olay sonrası "Cinayet sabahı Erin, babasına parasının yetmediğini söylemiş. Olay tartışmaya dönünce, Erin babasını bıçaklamış" diye açıklama yapmıştı. Üstün Ataç’ı yakından tanıyanlar da 6 ayda bir vasiyet değiştirdiğini belirtmişlerdi.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.