Yunanistan'ın büyük ayıbı

Yunanistan'ın büyük ayıbı

Yunan Genelkurmay'ının düzenlediği seminerde "Türkiye bölünebilir" denildi!

Yunan Genelkurmay'ının Başkanlığı tarafından ''ortaklaşa'' düzenlenen seminerde, harita krizi yaşandı. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini ''Kürdistan'' diye gösteren haritanın açılması üzerine, Türk askeri ataşesi salonu terketti.

Atina'da, Yunan Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı tarafından ''ortaklaşa'' düzenlenen seminerde, harita krizi yaşandı. Toplantıda, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesini ''Kürdistan'' diye gösteren haritanın açılması üzerine, Türk askeri ataşesi salonu terketti.

"Kriz Yönetimi" başlıklı seminerde konuşan katılımcılardan Prof. Yannis Mazis, Türkiye'nin "etnik" yapısından ötürü "bölünebileceğini" iddia etti.

Mazis'in, geçtiğimiz yılın eylül ayında, Roma'daki NATO Savunma Koleji'nde brifing veren Amerikalı albayın açtığı ve 'Türkiye içinde ayrı bir Kürt bölgesi gösteren harita'yı çıkarmasına, salonda bulunan Türk askeri ataşesi Albay Atilla Şirin tepki gösterdi.

Albay Şirin, yapılan yorumların ve haritanın gerçekleri "yansıtmadığını" bu tür tutumların, iki ülke arasındaki ilişkilere ve yakınlaşmaya büyük darbe vuracağını belirtti.

Toplantıyı terk eden Şirin'in, konuyla ilgili, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği ile Genelkurmay Karargahı'nı bilgilendirdiği belirtildi.

CNN TÜRK




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.