Yok aslında birbirimizden farkımız

Yok aslında birbirimizden farkımız

Fotoğraf yalan söylemez: "Yok aslında birbirimizden farkımız, biz siyasetçiyiz"

Tarih 27 Mayıs 2006. Bundan bir sene önceydi. Danıştay saldırının hemen arkasıydı. Baykal hükümeti topa tutuyordu. Bugüne benzer gergin bir ortam vardı. TOBB Genel Kurulu'nda buluşan üç lider el ele tutuşmuştu.

Hisarcıklıoğlu "Herkes dayanışma bekliyor" demiş ve el ele tutuşturmuştu. Oysa şimdi dayanışma yerine ayrışma var. Üç lider birbirlerinin izine kurşun atar hale geldiler. Özellikle Erdoğan ve Baykal..

Mazide kalan bu fotoğraf tarih yaprakları arasında bir anı olarak kaldı. Erdoğan, Baykal ve Ağar'ın bu görüntüsü uzun süre konuşulmuştu.

Bu kare ortamı az da olsa yumuşatmıştı. Aradan neredeyse bir yıl geçti. Köprünün altından çok sular geçti. İç ve dış gelişmeler o kadar çoktu ki.

Çankaya seçimleri, Dink suikasti, e-muhtıra, mitingler, PKK ve K. Irak sorunu ve erken seçim kararı. Ortam o zamankinden çok daha gergin.

Bugün üç lider bir araya gelse yine el ele tutuşurlar mı? Bu soruya evet diyebilmek çok zor gibi. Özellikle Erdoğan ve Baykal'ı cenazeler bile barıştırmadı. Birbirlerine soğuk bakışlar fırlattılar.

Öylesine el sıkıştılar CHP'li Meclis Başkan yardımcısının cenaze töreninde..

Kutuplaşmanın temsilcileri olarak sivrildiler. Böylesi bir fotoğrafı bir daha görür müyüz bilemeyiz ama, bu ortamda bu fotoğraf arşivlerde en müstesna yenini aldığı kesin.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.