Yine Şişli Belediyesi yine adrese teslim bir ihale daha!

Yine Şişli Belediyesi yine adrese teslim bir ihale daha!

Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın kayınbiraderine pazarlıkla adrese teslim bir ihale daha verdiği ortaya çıktı.

Şişli’de yapı stoğu tespiti ve yapı analiz çalışması ihalesi yine pazarlık yöntemi olan 21 F maddesi ile yine adrese teslim olarak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın kayınbiraderine verildi.

Kamu İhale Kurumu, 21 F maddesi ile yapılabilecek ihalelerin hangi şartlarda ve nasıl yapılabileceğini kanunla belirlemiş.

21 F MADDESİ, DOĞAL AFET DURUMUNDA UYGULANABİLİYOR

Bir ihalenin, 21 F maddesine göre yapılabilmesi için; Doğal afetler, salgın hastalıklar, can veya mal kaybı tehlikesi gibi ani ve beklenmeyen veya idare tarafından önceden öngörülemeyen olayların ortaya çıkması üzerine ihalenin ivedi olarak yapılmasının zorunlu olması gerekiyor.

sisli-belediyesinden-yine-adrese-teslim-ihale2.jpg

ŞİŞLİ’DEKİ TÜM EV VE İŞ YERLERİ KONTROL EDİLMELİ

Bu ihale ile, Şişli’de bulunan tüm ev, iş yeri ve müştemilatlarının depreme dayanıklı olup olmadığının tespitinin yapılması ve analizinin de çıkarılması gerekiyor.

Şişli Belediyesi'nin tüm bu işlemlerin yapılabilmesi için verdiği süre ise toplam 90 gün.

ŞİŞLİ’NİN DEPREM ANALİZİ 90 GÜNDE ÇIKARTILACAK

Şişli Belediyesi, bu adrese teslim ihaleyi, Kamu İhale Kurumunun 2020/295583 kayıt numarası ile ihaleye çıkıyor.

İhale, 17.06.2020 tarihinde saat 11.00’de yapılıyor. Şişli Belediyesi ihaleyi alan firma ile 30.06.2020 tarihinde de sözleşme yapıyor. Bu ihalenin süresi ise 06.07.2020 tarihinde başlayıp 03.10.2020 tarihinde de son buluyor.

İHALE İÇİN İNCE İNCE ÇALIŞILMIŞ

Kamu İhale Kurumu, 21 F maddesi ile yapılacak ihale şartlarını belirlerken, ihale tutarını da 2020 yılı için 323.398 TL olarak belirlemiş. Şişli Belediyesi ise yaptıracağı işin maliyetini ise 313.833,33 lira olarak belirlemiş.

sisli-belediyesinden-yine-adrese-teslim-ihale1.jpg

Şişli Belediyesi, Kamu İhale Kurumu'nun 21 F maddesi ile belirlediği üst sınıra 10.104,67 lira kadar yaklaşmış durumda. Şişli Belediyesi yaptıracağı işi öyle bir ayarlamış ki, eğer 10 bin lira daha fazla fiyat çıkarmış olsaydı, bu ihale pazarlık usulüyle değil açık ihale yapılmak zorunda kalacaktı.      

İHALE TAM ADRESE TESLİM ÇALIŞILMIŞ  

Şişli Belediyesi ihale komisyonu, ihaleye çıkılan bu işin yaklaşık maliyeti olarak 313.833,33 lira belirliyor. İhaleyi alan firma ise 297.500,00 lira fiyat veriyor.

Firma o kadar profesyonel ki, 16,333.33 lira gibi yakın bir farkla ihalenin yaklaşık maliyetine yakın bir fiyatla ihaleyi kazanıyor.

TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR

Şişli Belediyesi'nde düne kadar bu tarz yapılan ihalelerin ve yönetim tarzlarının bedellerini sadece Şişli Halkı ödemekle kalmamıştır. Şişli Halkı, bu tarz yöneticilere de her zaman bedelini ödetmiştir. Tarih tekerrürden ibarettir.     

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.