'Yılmaz'ı bitirecek' öneriye red

'Yılmaz'ı bitirecek' öneriye red

Rize'nin AK Parti'li Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın Rize'den bağımsız aday olan Mesut Yılmaz'a karşı Genel Merkez'e sunduğu öneri kabul görmedi.

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın AK Parti Genel Merkezi ile görüşerek Mesut Yılmaz'ın Rize'deki oylarını bölmek için Mesut Yılmaz ismindeki farklı şahısların bulunması ve bağımsız aday yapılmasını teklif ettiği ancak bu fikrin etik olmayacağı gerekçesiyle kabul görmedi.

Konuyla ilgili iddiaları doğrulayan Başkan Bakırcı, "Rize'de 30'un üzerinde Mesut Yılmaz isminde şahıs var. Hatta Ahmet Mesut Yılmaz da var. Bunlardan bazıları aday olmak istiyordu. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz bunların adaylığını engelledi gibi geliyor bana. Bizim bilgimiz dışında da Mesut Yılmaz'lar aday olmak için seçim kuruluna gitmiştir. Mesut Yılmaz'ı seven arkadaşlar tarafından aday olmamaları yönünde ikna edilmişlerdir. Doğru mu, yanlış mı bilmiyorum ama ekonomik olarak ikna edilmişlerdir" şeklinde konuştu.

Mesut Yılmaz'ın alacağı oyları bölmeye yönelik fikrini AK Parti Genel Merkezi ile paylaştığını ancak genel merkezin bu fikre sıcak bakmadığını da belirten Bakırcı, aynı konuyla ilgili Mesut Yılmaz isminde hiçbir şahısla görüşmediklerini kaydetti. Geçmişte Rize'de yaşanan bir olaydan esinlenerek bu fikri ortaya attığını ifade eden başkan Bakırcı, "Herkesin bildiği gibi geçtiğimiz seçimlerde burada DEHAP'a oy çıktı. Niye? Arı ile kelebeğin benzerliği olduğu için buna dikkat etmeyen hemşehrilerimiz arıya oy vereceğine kelebeğe vermiş de ondan" dedi.

Başkan Bakırcı, bu fikrin Mesut Yılmaz'ın engellenmesi için ortaya atılmadığını, başka Mesut Yılmaz'ların da seçime girmesi suretiyle seçime renk gelmesi amacıyla bunu yaptıklarını dile getirdi. "2, hatta 3 Mesut Yılmaz da aday olabilirdi" diyen Bakırcı, "Halil Bakırcı da aday olabilirdi. Bağımsızlığın zorluğu konusunda birazda kamu oyunun dikkatini çekmeyi amaçladık" şeklinde konuştu.

İlginç kişiliğiyle dikkat çeken ve Rize'de oldukça sevilen Belediye Başkanı Bakırcı, kendisine soru sormaya gelen basın mensuplarına konuşmasının sonunda ahşap bir yayla poz verdi.

İHA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.