Yılmabaşar Ertugan sergisi

Yılmabaşar Ertugan sergisi

Seramikçi-ressam Jale Yılmabaşar ve mimar-mühendis Necdet Ertugan'ın kızı Sedef Yılmabaşar 'ın kediler sergisi Bodrum'da açılıyor.

MUĞLA/ BODRUM- Seramikçi-ressam Jale Yılmabaşar ve mimar-mühendis Necdet Ertugan'ın kızı olan Sedef Yılmabaşar, kendisini en iyi şekilde nasıl ifade edeceğini idrak edinceye kadar anne-babasının farklı bir meslek seçip kendi başına buyruk olma sevdasına kapılıp, Işık Lisesi'nden sonra Boğaziçi Üniversitesi, Turizm-Otelcilik Fakültesi'nden mezun oldu. Sonra, hayatta başarılı olmanın en önemli kurallarından birini fark ederek: 'Yaptığın işi sev, ya da sevdiğin işi yap' felsefesiyle adım atan Yılmabaşar, renkler ve dokuların onu cezbettiğini düşünerek stilist olmaya karar vermiş.

 



İstanbul'da başladığı moda eğitimine Paris Esmod moda okulunda devam etmiştir. İstanbul'a dönünce haute-couture atölyesini kuran Başar, hazırladığı koleksiyonla Beymen Academia 'Yarının Avantgarde Kadını' konulu yarışmada ödül kazanmış.

 

Çocukluğundan beri resim yapan ama son yıllarda hayatına farklı bir boyut kazandıran kedilerinin resimlerini yapmaya başlayan Yılmabaşar, Nisan 1998'de mezun olduğu Işık Lisesi'nin sanat galerisinde, Feyziye Mektepleri Vakfı yararına, ilk kişisel sergisi 'KEDİCİ'yi açmış. Ressam kedilere olan aşkını 'kedi, hayran olduğum, benim gözüme görünen güzelliğini yansıtmaya çalıştığım obje. Kedi figürüyle tuvale duygularımı yansıtıyorum aslında. Resimdeki tek kedinin yalnızlığı benim yalnızlığım,  sarılıp uyuyan kediler benim mutluluğum, kedilerin bakışlarındaki ifade benim hayata bakışım' diye anlatmaktadır.

 

Birçok kişisel ve karma sergi açan Sedef Yılmabaşar Ertugan’ın Bodrum Princess Deluxe Resort oteldeki sergisi 05 Temmuza kadar görülebilir.








HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.