Yıldız Kenter Turgutreis'te..

Yıldız Kenter Turgutreis'te..

Turgutreis, Anadolu'da farklı kadın portrelerini konu alan Yıldız Kenter'in sahnelediği ‘Ben Anadolu’ adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak.

Derya Duysak-Türkiye Turizm

Gözde turistik beldelerden Turgutreis, Anadolu tarihini, mitolojisini ve Anadolu coğrafyasındaki  farklı kadın portrelerini konu alan yurt dışındada sahnelenen ‘Ben Anadolu’ adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. Türkiye’nin ünlü kadın tiyatrocusu Yıldız Kenter tarafından sahnelenecek olan oyun 18 Ağustos Cumartesi günü saat: 21.00 de Turgutreis Şevket Sabancı Parkı Amfi Tiyatrosunda sanatseverler ile buluşacak.




Özellikle yaz aylarında sanatsal faaliyetlerle adını duyuran Turgutreis Belediyesi, muhteşem bir sanat buluşmasına ev sahipliği yapıyor. Ünlü yazar Güngör Dilmen’in yazdığı, Yücer Yeter’in yönettiği ve Yıldız Kenter’in rol aldığı ‘ Ben Anadolu ‘ Turgutreis’te sanatseverlerle buluşacak. Sahnelendiği her yerde büyük beğeni toplayan oyun, Roma İmparatoriçesi Theodora’dan, Yazar Halide Edip Adıvar’a, ilk kadın tarihçi Annan Comnena’dan Hititlerin Bereket Tanrıçası Kybele kadar birçok kadın karakterleri üzerinden Anadolu’yu anlatıyor. Turgutreis Belediyesi tarafından düzenlenecek olan oyunun ücretsiz olduğu ve tüm sanatseverlerin davetli olduğu belirtildi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.