Yeni Bir Kaçak Yeni Bir Facia

Yeni Bir Kaçak Yeni Bir Facia

Geçen sayımızda Nişantaşı bölgesinde yaptığımız elektrik kaçağı haberinin bir benzeri de Şişli Merkez Mahallesi Hasat Sokak'ta gerçekleşti. Sokaktan geçen köpekleri ve kedileri çarpan elektrik kaçağını defalarca yetkililere söyleyen ve geri dönüş alamayan

 Haberimizi yapan muhabir arkadaşımızı engellemeye çalışan yetkililerin tepkileri oldukça yüksekti. Fotoğraf çekiminden rahatsız olan yetkililer olayı engellemeye çalışarak şu ifadeleri kullandı; ''Biz sadece işimizi yapıyoruz. Bu olayı fazla büyütmeye gerek yok. Bizi daha önceden kimse aramadı. Geldik işimizi yapıyoruz.'' İlkin fotoğrafları çekerken tepkili olan yetkililer, daha sonra etraftaki esnafın muhabirimizle sohbet ettiğini gördükten sonra olayı daha ılımlı hale getirmek için haberin içeriğini değiştirmemiz konusunda çeşitli yönlendirilmelerde bulundular. Bizde haberin detayına inmek için görevimizi yapmaya koyulduk.

1.ŞAHIS

Cumartesi akşamı 17:00-17:30  civarı köpeğimizi gezdiriyorduk .O esnada yağmur da yağıyordu.Yoldan taksi geçiyordu bende  araba ezmesin diye köpeği kenara doğru aldım.  Köpek direğin dibinde duruyordu ve  aniden acı bir şekilde bağırmaya başladı. Tabi biz ne olduğunu anlayamadık o esnada. Herkes  köpeğin başına toplanınca ordaki esnaflar “Köpek  direğe mi değdi yoksa?” dedi. Direklerde kaçak olduğu için kedi ve  köpekler  yağmurlu havalarda çarpılıyor. Köpeği  veterinere götürdük, biraz ayağı zedelenmişti.

YAPILDIĞINDAN BERİ AYNI

Bu durum direkler yapıldığından beri böyle devam ediyormuş. Durumun ciddiyetinden daha önceleri de bahsedilmişti  fakat yetkililerden gelen giden olmamış. Tekrar cumartesi akşamı durumu bildirdik. O gün saat 18:30 gibi dükkanı kapadığımız için bizden sonra gelen giden oldu mu olmadı mı bilmiyorum ama bugün gelmiş birileri direği kontrol etmiş. Sokaktan aşağıya kadar olan direklerin hepsinde kaçak varmış.

HABERİMİZ YOKTU

Daha önceden haberimiz yoktu kaçağın olduğundan köpek çarpılınca fark ettik. Belki köpek ve kedi sahipleri biliyodur hatta birkaç vatandaş daha önce bu durumu bildirdiklerini iddia etti. Ben köpek  çarpıldığı esnada ne oldu diye panikleyip etrafta kablo falan aramaya başladım. Toprak olduğu için ıslak ayakla yani ayak çıplak bir şekilde yere basılırsa herkesi çarpar. Bir an önce düzelmesini istiyoruz.

 

SÖKECEKLER

2.ŞAHIS

İki senedir bu sıkıntı var. Yaşar muhtar amcaya da söylemiştik. O da ilgilenecekti fakat rahatsızlığı araya girince olmadı. En son geçen gün bir tane köpek çarpıldı. O anda belediyeyi aradık hemen. Aradık bugün geldiler yaptılar. Daha önce elektrik idaresini falan aramıştık kimse gelmemişti. Gelenlerde üstün körü bakıp gidiyordu.Yarın direği sökecekler. Kaçağın nerde olduğu bulundu.

 

 

KİMSE İLGİLENMİYOR

3.ŞAHIS

Direklerdeki elektrik kaçağı sorununu bir türlü halletmiyorlar. Buradaki tüm esnaf arıyor kaçak olduğunu söylüyor ancak kimse ilgilenmiyor. Daha önce elektrik idaresi arandı fakat gelen giden olmadı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.