Yeni AK Parti'lilerin mesajları/ Video

Yeni AK Parti'lilerin mesajları/ Video

AK Parti Grup toplantısında partiye yeni katılan isimler tek tek Başbakan Erdoğan tarafından partililere tanıtıldı. partinin yeni yüzleri oldukça heyecanlı görünürken

Tanıtıldıktan sonra kürsüye çıkan yeni AK Partitiler kısa birer konuşma yaptı. Başbakan daha sonra yeni partililere AK Parti rozeti taktı ve birlikte fotoğraf çektirdi.

ERTUĞRUL GÜNAY

CHP eski Genel Sekreteri Ertuğrul Günay, AK Parti grup toplantısında olmaktan büyük bir heyecan duyduğunu belirterek, "Başbakan'ın birlikte çalışma önerisini, geniş bir danışma sürecinden sonra kabul ettim" dedi. Demokrasinin korunmasına önemine işaret eden Ertuğrul Günay, "Ekonomik ve sosyal gelişme ancak demokrasi içinde mümkün olabilir. Demokrasi, özgürlük ve adalet içinde insanca yaşabilmemizin yegane garantisidir. Demokrasi, cumhuruyetin karşıtı değil tamamlayıcısıdır. AK Parti'yi bugünün Türkiye'sinde demokrasinin güvencesi olarak gördüğüm için buradayım. AK Parti bu konuda mücadele eden neredeyse tek partidir" diye konuştu.



HALUK ÖZDALGA

Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in prensi olarak bilinen CHP PM eski üyesi Haluk Özdalga, Türkiye'nin önünde iki hedef olduğunu, bunlardan birinin kişi başına milli gelirin 10 bin dolara ulaşması diğerinin ise daha demokratik bir Türkiye olduğunu belirterek, bu iki hedefe ulaşmak için AK Parti'de olduğunu söyledi ve partililere teşekkür etti.



MEHMET ŞİMŞEK

Merrill Lynch'teki görevini bırakarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla siyasete soyunan Mehmet Şimşek de son yıllarda Türkiye'de bir zihniyet değişimi yaşandığını bunda en büyük payın AK Parti'de olduğunu söyledi. Şimşek bu değişimde yer almak arzusuyla AK Parti'yi tercih ettiğini açıkladı.

AYŞENUR BAHÇEKAPILI

İstanbul Barosu Avukatlarından Ayşenur Bahçekapılı, "Ülkemi sevdiğim ve ülkemin insanlarını sevdiğim için buradayım. Ülkeme hizmet için elimden gelen herşeyi yapacağım" diyerek partililere teşekkür etti.

REHA ÇAMUROĞLU

DYP eski Genel başkan Yardımcısı ve Alevi kökenli yazarlardan Reha Çamuroğlu, "Türkiye kemale ermenin sancılarını yaşıyor. Türkiye tamamlanamamış modernleşmenin sancılarını yaşıyor. Türkiye güçlü devlet güçlü millet modernleşmesinin sancılarını yaşıyor. Bu sancıları sona erdirerek bu hedeflere hep birlikte ulaşacağımızı düşünüyor, Türkiye'nin partisine hoş bulduk diyorum" dedi.




ERDAL KALKAN

Eski CHP Edirne Milletvekili Avukat Erdal Kalkan, AK Parti'ye katılma kararını Cumhurbaşkanı seçiminin ilk tur oylamasının ve Genelkurmay bildirisinin yapıldığı 27 Nisan tarihinde aldığını söyledi. Bu tarihten sonra asla CHP'ye oy vermeyeceğini söyleyerek CHP'den istifa ettiğini belirten Kalkan, "Başbakanımız o gün dimdik durdu. Dikleşmedi, dik durdu. Ben bu Türkiye'de bir ilktir dedim" şeklinde konuştu.



İBRAHİM YİĞİT

AK Parti'ye katılan Trakya Üniversitesi Öğretin Görevlisi İbrahim Yiğit, 22 Temmuz'da toplum kimin gerçek kimin sahte cumhuriyetçi olduğunu gösterecektir. politika kurnazlık yeri değildir. politika namuslu ve erdemli insanların bulunduğu yerdir. Ben de bunun için buradayım.

NURSUNA MEMECAN

Ünlü karikatürist Salih Memecan'ın eşi Nursuna Memecan da AK Parti'ye katılanlar isimler arasındaydı. Memecan, "Yurtdışında yaşamam nedeniyle Türkiye'nin bu iktidar döneminde ne kadar yol aldığımı çok daha iyi gördüm. Bunun için buradayım" dedi.

MEHMET SAĞLAM

Eski bakan Kahramanmaraş eski Milletvekili ve eski YÖK Başkanı Mehmet Sağlam, "Başından beri düşüncelerini savunduğum insanlarla birlikte politika yapmak için buradayım. Son günlerde çok yakın olduğum arkadaşlarıma yapılan çirkin suçlamalar benim bu kararı almama neden olmuştur. Çıktığımız bu yolda Allah utandırmasın" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Mehmet Sağlam'ı takdim ederken, "Eski Milli Eğitim Bakanı, eski demeyeceğiz artık..." diye konuştu. başbakan'ın bu sözleri, Mehmet Sağlam'ın Milli Eğitim Bakanlığı için düşünüldüğü yorumlarına neden oldu. Kürsüye çıkan yeni AK Partililer, sözlerini "Allah utandırmasın" diyerek tamamladılar.

 




HABER7COM

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.