Yazıcıoğlu, BBP başkanlığından istifa etti

Yazıcıoğlu, BBP başkanlığından istifa etti

Muhsin Yazıcıoğlu, Seçim Kanunu'na göre, bağımsız adayların hiçbir siyasi parti sıfatı taşımaması gerektiğini belirterek, BBP Genel Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.

Yazıcıoğlu, parti genel merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, BBP'nin seçimlere girmeme kararı aldığını, kendisi ve 21 arkadaşının 21 ilde seçimlere bağımsız gireceklerini bildirdi.

Partisinin ''bu seçimlerin haksız bir rekabet ortamında, adaletsizlik üzerine yapılmış olduğu ve büyük bir karartma operasyonuyla karşı karşıya kalındığı'' gerekçesiyle seçimlere girmeme kararı aldığını belirtti.

BBP'nin seçimlere girmeme kararı almasının ardından 21 arkadaşıyla seçim bölgelerinde bağımsız aday olduklarını bildiren Yazıcıoğlu, ''Bağımsız aday olduk çünkü biz siyaseti Türkiye'nin milli menfaatleri için, geleceği için yapıyoruz'' dedi.

Yazıcıoğlu, ''Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Kanunu'nun tamamen adaletsiz ve demokratik olmayan şekilde oluşturulduğu için milletin hukukunu ve hakkını koruyacak milli bir iradeyi meclise yansıtamadığını'' ileri sürdü.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Karartma altında yapılacak olan bir seçimde BBP olmak istemediği için biz kendi seçim bölgelerimizde bağımsız aday olarak doğrudan milletle yüzleşerek, doğrudan milletin iradesini alarak TBMM'ye gelmek ve milletimizin Meclis'teki direniş hattını oluşturmak istiyoruz. Ben ve arkadaşlarım milletime doğrudan gidecek ve doğrudan iradesini isteyeceğiz.'' Seçim Kanunu'na göre bağımsız adayların hiçbir siyasi parti sıfatı taşımaması gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, bu nedenle genel başkanlık görevinden istifa ettiğini belirtti.

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin sorusu üzerine, seçimde bağımsız aday göstermedikleri illerde seçmenleri herhangi bir partiye yönledirmeyeceklerini, seçmenlerden adaylara bakarak oy vermelerini istediklerini kaydetti.

-GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÇALIK-

BBP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çalık da parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sözlerine, dün bölücü örgütün saldırısı sonucu şehit olan 7 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek ve saldırıyı ''lanetle'' kınayarak başladı.

Temsilde adaletin bulunmadığı bir parlamenter sistemde demokrasiden bahsedilemeyeceğini ifade eden Çalık, bu nedenle BBP olarak seçimlere girmeme kararı aldıklarını belirtti.

Genel Başkan Yazıcıoğlu ile 21 partilinin partideki görevlerinden istifa ederek, seçimlere bağımsız gireceklerini ifade eden Çalık, şöyle konuştu:

''Bu kararın ardındaki saiklerden birisi, siyasi fikir ve hareketimizin parlamento çatısı altına taşınarak kamuoyu ile daha yoğun biçimde buluşulmasını sağlamak hedefidir. Bir diğer saik ise mevcut seçim ve siyasi partiler mevzuatındaki haksızlık ve eşitsizliklere kamuoyunun dikkatini çekebilmek düşüncesidir. Bu düşüncede, demokratik ve meşru bir protesto tavrının payı olduğunu da kabul ediyoruz.''

Bir gazetecinin, partiye katılan Namık Kemal Zeybek, Enis Öksüz, Zeki Çatlı gibi isimlerin neden aday olmadığı sorusuna Çalık, bir haftadır yoğun bir şekilde divan toplantısı yaptıklarını, söz konusu partililerin aday başvurusu için gitmeye bile vakit bulamadıklarını söyledi.

Çalık, neden tüm Türkiye'de değil de 21 ilde seçime bağımsız adaylarla girdiklerinin sorulması üzerine de, ''Gücü dağıtmak istemedik, elimizden ne gelirse bu 21 ile yükleneceğiz ve netice almaya çalışacağız'' dedi.

AA

 
 
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.