Yat turizmine ilgi artıyor

Yat turizmine ilgi artıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yerli ve yabancı turistler güneyde bulunan 12 adayı dolaştıran yat turlarına yoğun ilgi gösteriyor.

Yaz döneminde tekne turları tatilciler için alternatif seçeneklerin başında geliyor. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yerli ve yabancı turistler yat turlarına yoğun ilgi gösteriyor.


Ayvalık'ta gündüzleri turizm işletmelerinin günübirlik düzenlediği turlara katılanlar, farklı koylarda denizin tadını çıkarırken, Ayvalık'ın güney tarafındaki 12 adayı görme imkanı da elde ediyor.

 

Ayrıca turlara katılanlar bir yandan yazın tadını çıkarırken, bir yandan da turda 45'er dakikalık dört yüzme molası veriliyor. Son mola Cunda Alibey Adası'nda. Papalina, salata ve meyve ikramları ile birlikte canlı müzik, animasyonlar ve çeşitli yarışmalar turlara katılanların vazgeçilmezi oluyor.

 

Tekne turlarının en önemli özelliği, çoğunlukla özel aracınız ya da kitle ulaşım araçlarıyla gidilemeyen tarifsiz güzellikteki noktalara düzenlenmeleri.

 

Ayvalık sahillerinde son yıllarda artan yat turlarının, yöre halkının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin de ilgisini çektiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, "İlçemizde turizm işletmecileri ile birlikte turizmi geliştirmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. İlçemize her yıl yerli ve yabancı turist sayısında artış gözlenmektedir. Ayvalık'ta deniz yolculuğuna katılanlar Ege'nin mavi sularında tarihle dolu bir gün geçiriyorlar." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.