'Yaşasaydı bakan olurdu'

'Yaşasaydı bakan olurdu'

Mimar Sinan’a ait olduğu bilinen bazı eserlerin ona ait olmadığı iddialarını değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, 'Mimar Sinan bugün yaşasaydı Bayındırlık Bakanı olurdu' dedi.

Koç, Mimar Sinan’ın aynı yıl içinde 330 eser meydan getirdiğinin hayat öyküsünde yer aldığını, bu kadar çok eseri fiziki olarak meydana getirmesinin mümkün olmadığı görüşünde olduğu belirtti, ancak bu eserlerin planını kendisinin çizdiğini söyledi.

Koç, “Mimar Sinan, bugün yaşıyor olsaydı şimdinin Bayındırlık Bakanı olurdu” dedi.

“TİYATRONUN GELECEĞİ
Bakan Koç, göreve getirildiği ilk günlerde herkesin kendisinden Karagöz ve Hacivat’ı yaşatmasını beklediğini belirterek, “17’nci yüzyılda kalmış bir temaşayı ben bugüne nasıl taşıyabilirim ki. Bazı şeylerin devam ettirilebilmesi için fonksiyonel olması lazım, modernleştirmek lazım. Örneğin tiyatro. Tiyatronun bile gelecekte ne olup ne olmayacağı belli değil. Tiyatro, dev prodüksiyonlar karşısında ne kadar ayakta kalabilir? Ayakta kalabilmek için, teknolojiden yararlanmaları şart. Almanya’da bunun örneği de bulunuyor' şeklinde konuştu.

SEÇİMLER VE SONUÇLARI
22 Temmuz seçimleriyle ilgili soruları da yanıtlayan Koç, Meclise çok sayıda kadın milletvekili girdiğini anımsattı. Koç, bu nedenle Meclis’te çirkin söz atışmalarının ve hareketlerin yaşanmayacağını dile getirdi.

Seçim sonuçlarının kendisini hiç şaşırtmadığını söyleyen Koç, “Siyaset sosyolojik bir vakadır, ama seçim matematiktir” dedi. AKP’nin sürekli olarak yüzde 34 oy alıp, Meclis’te yüzde 65 çoğunluğa sahip olmakla eleştirildiğini ifade eden Koç, bu suçlamanın 22 Temmuz seçimlerinde sonra geçerliliğini yitirdiğini belirtti. Tek partinin istikrar getirdiğini anlatan KOç, “Düşüncesi ne olursa olsun iktidarda tek parti olmalı. Koalisyon olduğu zaman milletin akılı karışıyor. Kimi cezalandıracağını, kimi ödüllendireceğini bilemiyor' dedi.




HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.