Yalçındağ TÜSİAD YİK toplantısında konuştu

Yalçındağ TÜSİAD YİK toplantısında konuştu

TÜSİAD Başkanı Yalçındağ, milletin, teröre karşı tek yürek olması ve tepki vermesinden yana olduklarını söyledi

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon düzenlenmesine ilişkin “Ümit ediyorum ki Türkiye bu duruma itilmez, böyle bir şey yapmak zorunda olmaz. Umarım böyle bir gelişmeyle karşı karşı kalmayız, bunu yapmak zorunda kalmayız” diye konuştu.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Sabancı Centre’da toplandı. YİK öncesi Arzuhan Yalçındağ Genelkurmay Başkanlığının son açıklamalarına ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yalçındağ özellikle milletin, teröre karşı tek yürek olması ve tepki vermesinden yana olduklarını söyledi. “Tabii ki terörü biz de lanetliyoruz” diyen Yalçındağ, her gün terörle ilgili acı haberler duyulmasının milletin içini yaktığını söyledi. Yalçındağ toplum olarak teröre karşı tepkinin de ortaya konulduğunu ifade etti.

DEVLETİN TEPESİNDE UZLAŞMA GÖRÜYORUZ

Genelkurmay Başkanlığı ve Başbakan Erdoğan’ın Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyona ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Yalçındağ, “Bugün itibariyle devletin tepesinde daha büyük uzlaşma olduğunu görüyoruz böyle olması gerektiğini düşünüyoruz değerlendirmesini yaptı.

TÜRKİYE BU DURUMA UMARIM İTİLMEZ

Morgan Stanley’in “Kuzey Irak’a girmesi durumunda Türkiye’nin notu düşer” açıklamaları hakkında Yalçındağ, “Bu tür gerilimlerin ve gelişmelerin ekonomi piyasalarını olumsuz etkileme olasılığının yüksek olduğunu belirterek, şöyle dedi:
“Ümit ediyorum Türkiye bu duruma itilmez böyle bir şey yapmak zorunda kalmaz ama bu tip gelişmeler olursa bunların ekonomide, finansal piyasalarda olumsuz etkileri olur, umarım böyle bir gelişmeyle karşı karşıya kalmayız bunu yapmak zorunda kalmayız.”

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.