WT'ya göre AKP'nin iki büyük hatası

WT'ya göre AKP'nin iki büyük hatası

Washington Times gazetesi, AKP’nin iktidara geldiğinden bu yana iki büyük hatasını tezkere ve cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaptığını yazdı. Gazete, genel seçimler sonrasını şöyle değerlendirdi:

 Gazete, genel seçimler sonrasında gelecek yeni iktidarın da ABD ile ilişkileri belirleyeceğini kaydetti.
Gazetede yayınlanan bir köşe yazısında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dört yıl önce Amerikan askerlerine Irak’ın işgal için Kuzey’de bir cephe açmaya izin vermediğini hatırlattı. Makalede, yaklaşan seçimlerle belirlenecek yeni hükümetin de İran konusunda ABD ile işbirliği yapıp yapmayacağını, yaparsa bunun ne şekilde olacağını belirleyeceği vurgulandı.
Amerika’da gerek Demokratlar gerekse Cumhuriyetçilerin Saddam Hüseyin’i indirme konusunda fikir birliğinde olduğunu ancak bunu nasıl yapılması gerektiği konusunda farklı düşündükleri belirtilen makalede, Washington’un yeni yönetiminin de İran konusunda böyle bir karar verebileceği ifade edildi. Makalede, "aynen gelecek Türk hükümetinin ABD-Türkiye ilişkilerinin nasıl değişmeye devam edeceğini belirleyecek olması gibi" ifadeleri yer aldı.
Amerika’nın Eski Savunma Bakanı Donald Rumsfeld’in Türkiye’yi, tezkereyi onaylamadığı için Amerika’nın askeri kayıplarından sorumlu tuttuğu ifade edilen makalede, tezkere müzakerelerini yürüten eski diplomat ve şu anda da MHP’nin milletvekili adayı olan Deniz Bölükbaşı’nın bir süre önce Habertürk’te katıldığı bir televizyon programında bu kararın Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olduğunu söylediği belirtildi.
AKP’nin 1980 darbesinden bu yana Türkiye’nin ilk tek partili iktidarı olduğu vurgulanan makalede, 2002 yılından bu yana ülkeyi yöneten partinin iki durumda hata yaptığı ifade edildi. Makalede bu hatalar Amerikan askerlerine izin vermemek ve istenen cumhurbaşkanı adayını çıkaramamak olarak sıralandı.
AKP hükümetinin, cumhurbaşkanı, ordu, Anayasa Mahkemesi ve YÖK ile kavgalı olduğu ifade edilen makalede, ABD gelecek sefer yardım istediğinde Türkiye’nin ne yapacağının belli olmayacağı bu yüzden itimat edilmemesi gerektiği yorumu yapıldı.

ANKA


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.